Dijous, 18 d'abril de 2024
geoparc

​El Geoparc Orígens celebra la 9a edició del camp de treball «Reading life in the rocks»

14 joves de diferents nacionalitats, d’entre 18 i 23 anys han realitzat tasques de conservació als municipis de Talarn, Salàs de Pallars i Baix Pallars

Redacció Talarn | 28 de juliol de 2022 a les 10:30
Els joves en una pràctica a Puigcercós vell | Geoparc Orígens
El Geoparc Orígens acull aquests dies una nova edició del camp de treball Reading life in the rocks amb la participació de 14 joves provinents de França, Itàlia, Grècia. Alemanya, Mèxic i Catalunya. Junts han realitzat tasques vinculades a la restauració del patrimoni cultural en tres municipis del territori Geoparc. Els joves participants van arribar el passat dia 17 i finalitzen la seva estada aquest diumenge.

Durant aquestes dues setmanes, realitzen tasques als municipis de Salàs de Pallars, Talarn i Baix Pallars. A Salàs s’han realitzat accions al voltant de l’ermita de Sant Cebrià. Aquest és el quart any que des del camp de treball es fan tasques de millora en aquest element cultural. A Talarn, que ja és el cinquè any que acull participants d’aquest camp de treball, s’hi han realitzat actuacions d’adequació de camins i de l'entorn de l’ermita del Calvari. Per últim, a Baix Pallars s’han recuperat camins i s'ha adequat la zona visitable de les salines, essent aquest el segon any que s’hi acull tasques de suport.
 

Els joves realitzant accions d'adequació de camins. Foto: Geoparc Orígens


Els joves, que han rebut informació sobre el Geoparc Orígens, realitzen diferents activitats de tarda per descobrir el ric patrimoni d’aquest territori. Algunes de les visites realitzades son a l’Epicentre -centre de visitants del Geoparc-, el Parc Astronòmic del Montsec, les Botigues Museu de Salàs, la Casa de la Sal o l’excursió a la Vall Fosca i el Parc Nacional d’Aigüestortes. També cal destacar la visita a la vila closa de Peramea i la volta a l'estany de Montcortès.

El camp de treball Reading life in the rocks es va iniciar l’any 2013 i està organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del Geoparc Orígens, dels ajuntaments de Talarn, Salàs de Pallars i Baix Pallars, així com dels consells comarcals pallaresos.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació