Dijous, 25 d'abril de 2024
esports

Tremp, Pobla i Rialp disputaran la primera fase de la Copa Pirineus de futbol

Els tres equips pallaresos jugaran una lligueta a partit únic per accedir a la final contra el guanyador de la ronda de l'Alt Urgell

Tomàs Garcia Espot Tremp | 3 d'agost de 2022 a les 10:38
El Pobla és a una victòria d'accedir a la final de la Copa Pirineus | TGE
Els tres equips pallaresos de futbol, el CF Tremp, el CF Pobla i el FC Rialp, disputaran a partir del 20 d'agost la primera ronda de la 5ª edició Copa Pirineus, el torneig d'estiu organitzat per la Federació Catalana de Futbol (FCF), i que enguany canvia de format. Els tres clubs del Pallars jugaran una lligueta a partit únic, el campió de la qual jugarà la final contra el vencedor de la ronda de l'Alt Urgell: la Seu d'Urgell, Organyà, Coll de Nargó i Oliana.

El primer dels partits, el diumenge 20 d'agost, no podia ser altre que el derbi pallarès per excel·lència. De fet, serà l'únic clàssic que els aficionats podran gaudir aquesta temporada, ja que blanc-i-negres i blanc-i-vermells jugaran en categories diferents arran de l'ascens del Tremp a Segona Catalana i després de quatre anys seguits veient-se les cares a Tercera.

El duel promet -com ja és habitual- igualtat, intensitat i tensió. Els trempolins buscaran revalidar el títol alçat l'any passat contra l'Organyà, i ampliar així el palmarès a tres copes, mentre que el Pobla voldrà cobrar-se la revenja per les dues últimes derrotes d'enguany contra els de la capital Jussà, i intentar guanyar un derbi més de tres anys després de l'última victòria.
 

El Tremp ha guanyat dues de les quatre edicions de la Copa. Foto: FCF


De moment, ambdós conjunts mantenen gran part dels seus jugadors amb vista a la nova temporada que començarà el 18 de setembre. Les files trempolines i poblatanes continuaran sent dirigides pels seus respectius capitans: el figuerolenc Miki Sirvant lluirà un any més la senyera al braç pel Tremp, mentre que Josep Molleví farà el mateix pel Pobla.

El diumenge 28 serà el torn del Rialp-Pobla, conjunts que es veuran les cares més de tres anys després de l'últim derbi entre els dos Pallars. Enguany, tot apunta que els groc-i-negres continuaran compartint el seu terreny de joc -el municipal Jaume Bonell- amb els de la Pobla, mentre el nou camp poblatà no estigui enllestit.

Finalment, la ronda pallaresa acabarà el diumenge 4 de setembre amb el partit entre el Tremp i els de Rialp, que ja van disputar les semifinals de la Copa Pirineus l'any 2021, aleshores amb partit d'anada i tornada. Tot i que en la temporada passada no es van veure les cares amb el primer equip, el Rialp sí que s'ha pogut enfrontar amb el filial trempolí a Quarta Catalana, amb el balanç d'una victòria i un empat.

Amb el guanyador de la lligueta de l'Alt Urgell ja definit, el campió del grup pallarès disputarà la final el dia 10 de setembre, en un terreny de joc que encara per definir en funció de la disponibilitat dels clubs. El mateix dia, es jugarà el partit per determinar el 3r i 4t classificat, així com un triangular per establir les places del 5è al 7è.

 Palmarès Copa Pirineus

2017:
 La Seu d'Urgell (5 a 1 contra Oliana i 0-0 contra Organyà)
2018: Tremp (1-2 contra Organyà)
2019: Organyà (3-2 contra La Seu)
2021: Tremp (0-1 contra Organyà)

 Partits i horaris Copa Pirineus 2022

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació