Dimecres, 24 d'abril de 2024
Dis la teva!

Condemnats a patir, condemnats a morir

Article de Josep Feria Luna, lector del diari

Redacció Pallars | 15 de juliol de 2022 a les 11:59
Vistes del Pallars Jussà des del coll de Montllobar | Jordi Ubach
Senyor director,

No hi som. El Pallars Jussà, l’única comarca condemnada a patir una agònica mort del món rural, com forma d’entendre la vida, un sector que han decidit deixar morir lentament, però sí un exemple d’un negre futur. La Comissió Europea en la seva fugida i rendició incondicional a un Imperialisme caduc i amb data de caducitat, s’ha venut i s’ha fet fidel “lacayo” dels interessos de les multinacionals i les financeres al servei d’un capitalisme feroç, que no dubta en revertir totes i cada una de les seves “Declaracions de Principis”.

L’ultima excusa quasi perfecta, feta a mida de la seva ignominiosa cobdícia, és la provocada guerra en Ucraïna. Han decidit convertir-nos, en moneda canvi, pels seus projectes especulatius, fotovoltaics, eòlics, d’un país mort i a mans dels amos de les terres, que no cultiven...

Han declarat que les energies nuclears i gasístiques són verdes, ja que no produeixen CO2, encara que saben que els seus perills són d’un altra dimensió. Una economia terminal en mans d’una falta total d’escrúpols i moral, sense valors, que cotitzen en els “Mercats” i per tant, es poden comprar, especular i vendre... Ningún govern, tampoc el de la Generalitat, és lliure i sobirà, la independència és una quimera, una fal·làcia, en mans del mateixos que pretenen vendre’ns, tots depenen del “Gran Germà”, el Banc Mundial i l’FMI. Autèntics amos del “Nou Mon Feliç”, que acabarà com la nostra civilització i qualsevol positivat de regenerar i generar aquest “MON NOU”.

No hi ha futur si no som capaços de trencar aquestes pesades cadenes. Estem condemnats a patir, condemnats a morir, ningú se salvarà, tampoc ells. Ara serem nosaltres, demà, vosaltres... PENSEM, ACTUEM, JA!!

Josep Feria Luna
 


 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació