Divendres, 19 d'abril de 2024
renovables

Acció Climàtica instal·larà un equip d'autoconsum fotovoltaic a la teulada de l’Escola Agrària del Pallars

A l'edifici pallarès es podran produir fins a 10.148 megawatts per hora a l'any i amb una potència de 14,56 quilowatts

Redacció Talarn | 15 de juny de 2022 a les 10:45
A l'EA del Pallars s'invertiran més de 40.000 euros per aquesta instal·lació | Cedida
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural instal·larà enguany equips d’autoconsum fotovoltaic a nou dels seus edificis de les demarcacions de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, un dels quals serà el de l'Escola Agrària del Pallars. Concretament, l'instal·lació al centre pallarès tindrà una potència de 14,56 quilowatts de potència i produirà 10.148 megawatts per hora a l'any. En total, s'hi destinaran 40.838,32 euros.

En el conjunt dels nou edificis del Departament, es posaran en servei 334,37 quilowatts de potència sobre 1.624 metres quadrats de cobertes, que permetran generar 432,3 megawatts per hora anuals d’energia elèctrica. A més, el projecte suposarà una inversió de 608.000 euros.

A banda de l'EA del Pallars, a la demarcació de Lleida s’instal·laran plaques fotovoltaiques a les Escoles Agràries d’Alfarràs, Tàrrega, Vallfogona de Balaguer i les Borges Blanques, a l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció Climàtica a les Garrigues i al Centre de Mecanització Agrària i a la seu del Servei de Sòls i Gestió Medioambiental de la producció agrària. Per altra banda, a l’Alt Pirineu i l’Aran, també se n’instal·laran a l'Escola Agrària del Pirineu, a Montferrer i Castellbo.

Els equips s’instal·laran en el termini de dos mesos i mig a partir de l’adjudicació del contracte, que s’ha dividit en dos lots. El projecte preveu que més de la meitat de l’electricitat produïda es destini a abastir el consum dels mateixos edificis, mentre que en el futur la resta s’abocarà a la xarxa elèctrica.

La mesura té dos objectius: per una banda, contribuir a fer avançar la transició cap a un nou model energètic descarbonitzat, basat en l’estalvi i l’eficiència energètica i les energies renovables; per l’altra, que la Generalitat esdevingui un model per a la societat catalana en matèria d’autogeneració d’electricitat a partir d’energies renovables.

Un primer pas de 20 edificis a Catalunya


En el conjunt de Catalunya, el Departament invertirà aquest any 1,4 milions d’euros en la instal·lació d’equips d’autoconsum fotovoltaic en 20 dels seus edificis. La mesura permetrà la posada en servei de 749 kWp de potència sobre un total de 4.200 metres quadrats de cobertes, i és el tret de sortida per dotar tots els edificis de serveis del Departament amb equips d’autogeneració d’energia.

Aquestes 20 instal·lacions generaran 945,9 megawatts per hora anuals –l’equivalent al consum d’unes 300 llars-, dels quals un 60% es destinarà a cobrir la demanda d’energia d’aquests equipaments públics. En total, s’utilitzarà un 76% de la superfície aprofitable de les cobertes dels edificis.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació