Dissabte, 20 d'abril de 2024
Dis la teva!

Que no ens enredin

Article del lector Josep Feria Luna sobre la transició energètica i els megaprojectes planejats al Pallars Jussà

Redacció Pallars | 14 de juny de 2022 a les 10:37
Un tècnic instal·lant plaques fotovoltaiques | ACN
Senyor director,

Dona la trista impressió que algú ens està fen la guitza i vol condemnar-nos a un negre futur ple de megaprojectes especulatius a tota la nostra comarca, prou castigada per línies d’alta i molt alta tensió que trinxa el país de nord a sud i d'oest a est, sense tenir-nos en consideració i convertint-nos en “convidats de pedra”.

Ara tornen els "voltors financers" disfressats de corders, amb el nom de “TERRA FERMA”, curiós nom per una empresa pantalla finançada pel Banc de Sabadell i de la mà de FORESTALIA. Amb l’únic propòsit de convertir-nos en les seves despulles.

Diuen alguns “entesos” que una vegada més hem de claudicar pel bé de les seves carteres, que nosaltres no tenim drets, només a “patalejar" i fer soroll que ningú escoltarà.

La tan esbombada “TRANSICIÓ Energètica” és més bé una TRANSACCIÓ en favor dels mateixos de sempre. Si amb el dictador Franco ens van condemnar a perdre les millors terres en nom del “PROGRÉS”, ara ens tornen a cantar la mateixa mentida i fer de la nostra terra en un immens cementiri, despoblat, envellit i tutelat pels "amos de les propietats terrenals" encara que ni visquin aquí i que mai hagin estimat una altra cosa que no sigui la seva infinita cobdícia.

Sí, volem defensar la terra, salvar lo Pallars, amb un nou model energètic, renovable, sostenible i sobre tot respectuós amb la gent i la terra, d’autogestió i autoconsum a prop, i amb l'impacte ambiental mínim, reciclable, amb garanties i sobre tot que ens respecti i tingui en compte, i posant en dubte aquest model de consum i de vida tan insostenible que impera. Mai és tard per fer les coses, amb sentit comú pel bé de totes i tots.

NI AMOS NI SENYORS, SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE.

Josep Feria Luna
 


 Avís
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació