16 d'abril de 2024
bolets

Les Valls de Cardós divulgaran els bolets de primavera en la 2ª edició de «Moixarró al sarró»

Les Jornades micològiques i gastronòmiques vol ser un esdeveniment dinamitzador de la vall, afavorint la trobada dels seus habitants com dels visitants

Redacció Valls de Cardós | 9 de juny de 2022 a les 12:04
Les Jornades tindran lloc aquest cap de setmana | Moixarró al sarró
Les Valls de Cardós, que inclouen els municipis de Lladorre, Esterri de Cardós i Vall de Cardós, acolliran aquest cap de setmana la 2ª edició de les les Jornades micològiques i gastronòmiques Moixarró al sarró. La mostra, organitzada per la la Comunitat de Municipis Cardosencs i el Parc Natural de l’Alt Pirineu vol aproximar el món dels bolets des d’una perspectiva divulgativa al mateix temps que es promociona i difon els seus usos culinaris.

A més, les Jornades volen aprofitar la temàtica del bolet per generar un esdeveniment dinamitzador a nivell de vall, afavorint la trobada tant d’habitants com visitants a través de les activitats programades i de les degustacions de tapes boletaires als bars i restaurants de la zona.

El programa compta amb una sèrie d’activitats divulgatives que conduirà l’expert en micologia Joan Montón, de la Societat Catalana de Micologia. Així es durà a terme una sortida per interpretar i recollir bolets, una exposició micològica, així com una xerrada titulada On es troben els bolets?.
 

A nivell gastronòmic, el Tastatapes boletaires involucrarà a bars i restaurants de la vall. Un any més, es podran fer tastos de tapes elaborades amb bolets en els establiments de la zona. La novetat d'enguany és que hi haurà un passaport per segellar als bars i restaurants, el qual es podrà bescanviar per obsequis, per tal que la gent que participi es mogui per totes els pobles i indrets de la vall per tal de provar-ne la seua gastronomia.

Uns actes que es complementaran amb activitats dirigides a difondre valors de respecte i cura per l’entorn. Així doncs, es realitzarà la 2ª recollida voluntària de brossa i residus, una introducció a les bones pràctiques en boscos i pastures de muntanya, que anirà càrrec de l’Associació de Cavall Pirinenc Català i el Parc de l'Alt Pirineu, així com l’espectacle d’animació Res-i-dual.

Per altra banda, durant la setmana següent es farà una activitat amb l’alumnat de l’Escola Els Minairons per tal d’introduir els més joves al món dels bolets, un més dels diversos valors naturals de la zona. 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació