Dimarts, 10 de setembre de 2024
participació ciutadana

La Pobla publica els resultats del taller participatiu social

Hi van participar una vintena de persones en el marc del procés del Pla de dinamització socioeconòmica 'La Pobla de Segur: Horitzó 2030'

Redacció La Pobla de Segur | 8 de juny de 2022 a les 11:30
El taller participatiu va tenir lloc el passat 27 de maig | Ajuntament de la Pobla de Segur
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha fet públics els resultats del taller participatiu social celebrat el passat 27 de maig al Molí de l'Oli. Durant la jornada es van tractar temàtiques que afecten el municipi com l'habitatge, la mobilitat, les infraestructures, així com la gent gran o el patrimoni natural i cultural. L'objectiu del taller era reflexionar i trobar possibles accions per millorar en tots aquests àmbits a la Pobla.

Així, en matèria d'habitatge, es va proposar, entre altres accions, promoure més habitatge social de lloguer, impulsar una borsa des de l'administració, així com fomentar la creació d'habitatge públic. També es van pensar propostes de cara als joves, com ara treballar per a poder oferir habitatge a aquests grups d'edat que vulguin formar-se al Pallars.


Per altra banda, pel que fa a la mobilitat, durant el taller participatiu es va posar sobre la taula la necessitat d'incentivar l'ús del cotxe compartit, o bé crear un servei d'autobús interurbà a la Pobla, i que alhora connecti amb Tremp. Així mateix, es van demanar mesures per aconseguir un millor aprofitament del tren de la Pobla, però també per afrontar la problemàtica dels excrements dels animals a la via pública.

El tercer punt tractat va ser el de les infraestructures i les comunicacions. En aquest sentit, els participants van proposar millorar el servei de fibra òptica, disposar d'una piscina municipal, així com la millora de les carreteres i la facilitació dels tràmits burocràtics en tots els nivells. Pel que fa a la transició ecològica, la millora de l'autonomia energètica va ser una de les propostes més destacades, però també la implementació del servei de recollida porta a porta i la campanya integral per estalviar aigua.

També es van recollir idees per a la gent gran, com l'accés a habitatges tutelats o garantir la disponibilitat de transport per anar a centre de dia. A més, es van assenyalar altres serveis com la millora de l'atenció sanitària o d'altres com el servei de bar, perruqueria i menjador del Casal Cívic. En l'altra cara de la moneda, van sortir propostes per als joves com el servei de ludoteca, potenciar l'institut amb noves formacions, o bé crear un espai d'oci reglat per evitar el "botellot".

Finalment, en la temàtica de patrimoni natural i cultural, es va proposar dissenyar i implementar una via verda al voltant del llac, millorar l'aprofitament del patrimoni existent, així com recuperar l'esdeveniment de la Vila del Llibre. Amb aquest taller participatiu i amb les propostes sobre la taula, el següent pas en la creació del pla de dinamització consistirà en el pla de seguiment i execució. Una acció que es durà a terme amb la participació i la cooperació publicoprivada per tal de poder executar les idees plantejades.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació