Dissabte, 27 d'abril de 2024
museus

Tres museus pallaresos se sumen a l'acció en motiu del Dia Internacional dels Museus

Del 14 al 22 de maig els museus de Capdella, la Conca Dellà i l'Ecomuseu faran jornades de portes obertes i organitzaran activitats específiques per a tots els públics

Redacció Pallars | 12 de maig de 2022 a les 10:58
Foto d'arxiu d'una visita guiada al jaciment d'ous de Suterranya al Museu de Conca Dellà | XMTLLA
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Museu de la Conca Dellà i el Museu Hidroelèctric de Capdella participaran en les activitats gratuïtes en motiu del Dia Internacional dels Museus que entre del 14 al 22 de maig oferiran diversos equipaments culturals de les Terres de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran. També hi participaran, tot i no estar registrats a la Xarxa, l’Ecomuseu dels Pastors de la Vall d'Àssua, el Museu de Gerri de la Sal i l’Era d’Ortega amb la visita a la vila closa de Peramea.

Així, el Museu de la Conca Dellà proposa descobrir els jaciments paleontològics de Suterranya i Pinyes, mentre que el Museu Hidroelèctric de Capdella convida els visitants a participar de l'engegada de la Rúbia, el trenet de l'Estany Gento. Per la seva banda, l'Ecomuseu també tindrà protagonisme, especialment durant la Nit dels Museus, on l'equipament del Pallars Sobirà oferirà el concert La Guitarra del Pirineu, amb el Duo Ribera Sàbat.


L'edició del Dia Internacional dels Museus d'enguany està dedicada al tema «El poder dels museus». I és que els museus tenen el poder de transformar el món que els envolta, de provocar canvis positius en les seves comunitats. Ho fan a través de tres eixos: la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l'accessibilitat, així com la construcció de comunitat a través de l'educació.

Des de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran es vol posar l'accent en l'accessibilitat, la participació i la inclusió amb l'objectiu de situar els museus més a l'abast dels ciutadans. Per aquesta raó, i coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, s'inicia la comunicació d'una acció participativa que consistirà en demanar l'opinió dels visitants, a qui es vol interpel·lar: "Com t'agradaria que fos el museu?" La participació podrà ser tant en format físic als propis museus com en digital, per tal que sigui el públic el que suggereixi fórmules per atansar els museus a les persones.


L'acció participativa, que es durà a terme fins a la tardor, conclourà amb la recollida d'informació per part de la comissió d'educació i accessibilitat de la xarxa, que extreurà les demandes dels visitants. L'objectiu és poder engegar accions concretes i projectes en funció de les diferents propostes recollides per tal de millorar l'accessibilitat i la inclusió als equipaments.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació