oli

Els productors d’oli del Pallars es formen en la poda d’olivera

Un total de 16 persones han participat en un taller organitzat per l'Ajuntament de Tremp i que compta emb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya

per Redacció, Tremp | 28 d'abril de 2022 a les 09:30 |
Imatge del curs de poda | Ajuntament de Tremp
Aquesta setmana, 16 persones han participat en una nova acció formativa organitzada per l’Ajuntament de Tremp en el marc del seu dispositiu d’inserció sociolaboral del programa Treball als Barris. La jornada de cinc hores ha anat a càrrec dels tècnics de l’IRTA Antònia Ninot i J.M. Ferré i s’ha centrat en oferir coneixements pràctics de poda de l'olivera vella i la poda de formació.

La finalitat d’aquest curs és formar en la tècnica de la poda, alhora que afavorir el contacte directe entre persones que busquen feina i productors. El curs pràctic s’ha realitzat sobre el terreny, per poder treballar amb els arbres i conèixer el seu estat a l’hora de podar. L’objectiu és sempre respectar la producció d’olives que dona l’arbre, netejar les branques i facilitar la recol·lecció de forma òptima.


Igual que la resta d’accions que desenvolupa l’Ajuntament de Tremp en relació amb l’olivicultura i l’oli d’oliva, aquesta acció s’ha organitzat en coordinació amb l’Associació de Productors d’Oli del Pallars, per tal millorar de forma efectiva la competitivitat del  sector.

L’interès per les varietats locals al Pallars ha afavorit la plantació de noves finques i cal reforçar el coneixement de com conduir les oliveres joves per tal d’optimitzar la producció i la qualitat de l’oliva. Aquesta acció compta amb el finançament i suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc de Treball als Barris i dona suport al desenvolupament dels territoris amb majors necessitats en reequilibri territorial i social.


 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació