Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

La reunió del COE amb Catalunya i Aragó pels Jocs d'Hivern acaba sense acord

Aragó "no es mourà de les condicions" que ha posat i la Generalitat recorda que ja hi ha un acord amb el Comitè Olímpic Espanyol

Redacció Madrid | 26 d'abril de 2022 a les 08:58
La secretària de Presidència, Núria Cuenca, a la sortida de la reunió | ACN
La reunió d'aquest dilluns per acostar posicions entre Catalunya i Aragó pels Jocs d'Hivern del 2030 ha acabat en un no res. A la sortida de la trobada de més de dues hores dels dos executius amb el Comitè Olímpic Espanyol, les posicions continuen molt distants. Per una banda, el conseller d'Esport Aragonès, Felipe Faci ha assegurat que Aragó "no es mourà de les condicions que ha posat", que passen per un nou repartiment de les proves.

Un posició que rebutja de ple l'executiu català. La secretària general de Presidència de la Generalitat, Núria Cuenca, ha recordat que el Govern, el COE i Aragó ja tenen un acord tècnic tancat. Mentrestant, el govern espanyol intenta mantenir vives les converses: el secretari general de Cultura i Esports del Ministeri, Víctor Francos, ha assegurat que "no donem res per perdut" i que es tornaran a trobar en els pròxims dies.

La reunió a Madrid havia estat convocada pel president del COE, Alejandro Banco, per provar de trobar una "solució definitiva" i tancar les discrepàncies suscitades per Aragó pel repartiment de les proves. En declaracions als mitjans després de la trobada, Blanco ha admès que ara per ara "no hi ha acord" i s'ha mostrat esperançat que les parts acostaran posicions en futures reunions. En tot cas ha recordat que ja hi ha un acord tècnic i ha apel·lat al "respecte, entesa i diàleg" per trobar "el camí" que faci possible la candidatura.

Recordem que l'acord tècnic situa a Aragó les modalitats de biatló i esquí de fons, a l'estació de Candanchú; patinatge artístic i patinatge de velocitat curta i llarga. Mentrestant, Saragossa acolliria les de patinatge i el cúrling es faria a Jaca. Les altres modalitats, el bosbleigh, el luge, els salts i la combinada nòrdica es disputaran a una seu fora de l'Estat encara sense determinar.

Un repartiment que el govern aragonès rebutja, ja que vol que la comunitat i Catalunya es reparteixin l'esquí alpí, l'esquí de fons, l'esquí acrobàtic i l'snowboard segons la modalitat masculina o femenina, de manera que a un territori es facin les proves masculines, i a l'altra les femenines. Mentrestant, tant el COE com el govern espanyol proven, de moment amb resultats força minsos, de mantenir viva la candidatura. 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació