Dijous, 18 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

L'Aragó rebutja l'actual candidatura als Jocs d'Hivern: «No és equilibrada»

Lambán anuncia que el seu govern presentarà "aviat" una proposta d'organització de l'esdeveniment "més justa"

Redacció Barcelona | 29 de març de 2022 a les 15:32
El president d'Aragó, Javier Lambán | Govern d'Aragó
Un dia després que el Comitè Comitè Olímpic Espanyol oficialitzés la candidatura de Catalunya i l'Aragó als Jocs d'Hivern, el president aragonès, Javier Lambán, ha rebutjat el pla. El dirigent vol una candidatura que iguali les dues parts, cosa que creu que no està prevista actualment: "No és equilibrat", diu sobre l'acord actual.

Així, Lambán ha anunciat que l'Aragó presentarà "aviat" la seva pròpia proposta d'organització de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. "No signarem el document que se'ns va fer arribar ahir amb la proposta de distribució de les proves plantejada per la Generalitat", ha manifestat Lambán, que ha asseverat que l'organització dels Jocs d'Hivern no pot anar "en detriment" de cap de les dues parts.


Si bé creu que una candidatura d'Aragó en solitari "no té raó de ser", el president ha deixat clar que els Jocs d'Hivern del 2030 són "una oportunitat per a l'Aragó i, particularment, per al Pirineu", i per això el seu govern seguirà "lluitant fins al final" per aconseguir-ho. En cas que no hi hagi un acord, el Comitè Olímpic Espanyol no traslladarà la candidatura al Comitè Olímpic Internacional.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació