Diumenge, 28 d'abril de 2024
esports

El CF Tremp s'endú el derbi pallarès centenari (2-1)

En bàsquet, el Natural Optics Pallars Tremp cau després de quatre mesos contra el CENG Artesa de Segre (52-45)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 25 d'abril de 2022 a les 08:20
La pluja durant els primers minuts va no va esguerrar l'ambient del clàssic | Jordi Ubach
El Pallars ha viscut aquest diumenge el partit de futbol amb més assistència de la temporada. I no és per a menys, ja que l'edició centenària del clàssic pallarès entre el Tremp i el Pobla bé s'ho valia. Un estadi del Pedrasanta ple de gom a gom per les dues aficions va ser testimoni d'un matx molt disputat i amb un gran ambient que finalment es va decantar a favor dels de la capital del Jussà.

Els poblatans, però, van ser els primers en obrir la llauna al minut 10 per mijtà d'un bon contraatac finalitzat per Miquel Molleví. Tot i que el marcador no es va moure durant el primer temps, els trempolins van disposar de nombroses ocasions per igualar i fins i tot per remuntar. Un objectiu que aconseguirien a la segona meitat, on el Pobla, amb la lesió de Josep Molleví, va haver de reconfigurar la defensa.


La baixa del central poblatà va ser decisiva, i la reacció trempolina en atac no va trigar en arribar. Al minut 50, una bona escapada de Jony Gázquez va permetre servir-li en safata a Mutu el gol de l'empat. Així i tot, els blanc-i-vermells van continuar pressionant en atac, però vuit minuts després, una pèrdua en defensa va deixar lliure Jony per trenar un altre brillant contraatac que Mutu tampoc va desaprofitar. Instants després, el Pobla va disposar d'una oportunitat per empatar des del punt de penal, però el porter Roger Farré li va endevinar clarament les intencions a Chua.

Victòria trempolina, doncs, en una jornada per al record. Els de la capital són encara més líders després de la derrota de l'Agramunt, i es troben ara a 12 punts del seu perseguidor. L'ascens és a tocar, però encara no es pot cantar victòria, tal com va declarar l'entrenador Jordi Bacardit als micròfons del programa Tremp en Joc. De fet, l'emissora Ràdio Tremp també va fer història, retransmetent per primer cop un partit de futbol del Pallars a través de les ones.

Torna el derbi femení del Pallars


A banda del clàssic centenari, el Pedra també va ser testimoni del derbi femení entre el Tremp i el Rialp. Un matx que també va contribuir a que la de diumenge fos una jornada encara més festiva i històrica per als amants del futbol. Tot i ser un amistós, aquest derbi entre el Pallars Jussà i el Sobirà va ser sense dubte una gran notícia per a l'esport pallarès, i la opinió i el desig general és que aquest partit no és quedarà pas en una anècdota.
 

Tremp també va ser testimoni del retorn del derbí femení del Pallars Foto: TGE


145 dies invictes


Pel que fa al bàsquet, divendres al vespre el Natural Optics Pallars va caure per 52 a 45 contra el CENG Artesa de Segre. Dura derrota dels de Diego Roldán, que tot i efrontar-se contra el cuer de la categoria -reforçat al mateix temps amb jugadors del primer equip- va acusar les baixes de tres dels seus pilars com són Xema, Sergi o Ruben.

Els d'Artesa van saber aprofitar aquesta circumstància, demostrant també una gran contundència en defensa i en atac, especialment des de la línia de tres. Els trempolins, tot i mostrar-se bé en l'aspecte defensiu, no van tenir el dia en l'apartat anotador, cosa que els va sortir car. Tot i el mal resultat, els pallaresos continuen ocupant les primeres posicions amb només dues derrotes i tenen un nou partit pendent contra el Gerb Bàsquet, que s'havia de jugar aquest mateix dissabte.

Empat 'in extremis' del Rialp


I tornant al futbol, a Quarta Catalana, el FC Rialp va sumar un empat a 1 sobre la botzina contra el seu rival a la taula, l'Albesa. Un partit força igualat on no es va trencar l'empat fins al minut 55, quan els lleidatans van avançar-se des del punt de penal. Els del Sobirà, però, no van abaixar els braços, i la recompensa va arribar al minut 89 des de les botes de Jan Roqué.

Amb aquest nou punt, els de Rialp amplien la seva ratxa d'imbatibilitat i ja sumen set jornades sense perdre. A la classificació, continuen en una còmoda sisena posició, fruit de la bona temporada que han realitzat, i que de cara a la següent els dona esperances de tornar a Tercera Catalana.
 

 

 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 16
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Sènior - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 21
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació