Dijous, 25 d'abril de 2024
contaminació acústica

En marxa el procés per protegir la qualitat acústica en tres municipis del Pallars Sobirà

Es restringirà el trànsit de motos, quads i buguis no elèctrics a la vall de Bonabé i a les pistes forestals de Farrera

Redacció Pallars Sobirà | 19 d'abril de 2022 a les 10:45
Un home observant el paisatge del Parc Natural de l'Alt Pirineu | Acció Climàtica
El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat l'anunci pel qual se sotmet a informació pública l'inici del procediment per declarar zona d'especial protecció de la qualitat acústica (ZEPQA) els municipis d'AlinsAlt Àneu i Farrera, dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu. El Departament d'Acció Climàtica, a través del mateix parc, ha dut a terme un procés de participació per redactar un pla d'actuacions per tal de conservar els valors de quietud i silenci associats a l'espai.

Aquesta declaració suposarà restringir el trànsit de motos, quads i buguis no elèctrics a la vall de Bonabé i a les pistes forestals de Farrera. A més, la declaració com a ZEPQA serà una oportunitat per preservar els recursos i assegurar unes condicions de vida òptimes per als habitants d'aquests tres municipis pallaresos, tal com assenyalen des d'Acció Climàtica.

Així mateix, pot obrir les portes a consolidar un turisme sostenible, interessat en la tranquil·litat i en escoltar la natura i els sons tradicionals del món rural. També es podran crear itineraris o fomentar activitats guiades per descobrir-lo, amb la presentació d'una oferta complementària, no estacional, als molts atractius turístics de la zona, tot fent valer el popular lema amb què es coneix la Vall Ferrera: "Aquí es pot escoltar silenci".

Una altra zona del Pallars que compta amb aquest distintiu és el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, mentre que fora de les comarques pallareses hi ha el Parc Natural de la Serra de Montsant, i les àrees de sòl no urbanitzable del municipi del Papiol.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació