Divendres, 19 d'abril de 2024
obres

La Pobla de Segur inaugura el nou parc municipal Alcalde Boixareu

La remodelació ha permès recuperar la connexió entre la zona del parc i el conjunt modernista Casa Mauri

Redacció La Pobla de Segur | 14 d'abril de 2022 a les 08:25
Talarn, Torrent i Baró durant l’acte d’inauguració del parc Alcalde Boixareu | Diputació de Lleida
La Pobla de Segur ha inaugurat aquest dimecres el nou parc municipal Alcalde Boixareu després de dos anys i mig d’obres. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde del municipi i diputat provincial, Marc Baró; del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent; i del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. La remodelació ha permès reconnectar la zona del parc amb el carrer Bellavia, catalogat com a Conjunt Mauri, d'estil modernista. Una connexió, per cert, que ja havia existit a principis del segle XX.

El parc compta amb una nova zona d'equipaments infantils, una zona arbrada i una pista poliesportiva polivalent. El disseny de l'obra s'ha fet prioritzant l'accessibilitat per a tothom, amb diversos accessos. També s'han prioritzat criteris de sostenibilitat en l'execució del projecte a través de la utilització d'energies renovables, l'eficiència en l'ús de l'energia i l'aigua, facilitant la mobilitat sostenible amb un aparcament de recàrrega per a bicicletes elèctriques, utilitzant equipaments naturalitzats.

L'alcalde Marc Baró ha explicat que "hem volgut fer una zona verda al mig del municipi amb equipaments del segle XXI. I el que volem ara que està obert és que la gent ens digui quins equipaments més hi posarien. Ja vam fer un procés participatiu amb el Consell d'Infants i en van sortir les propostes de la tirolina i un gronxador". Passades les festes de Setmana Santa o a principis del mes de maig començarà un altre procés participatiu per decidir què es posa a la zona enjardinada on antigament hi havia el camp de futbol.

Joan Talarn, per la seva banda, ha destacat durant la seva intervenció que "s'ha dissenyat un equipament ciutadà amb mentalitat de 360 graus: pensant en la integració de cada un dels seus detalls en l’entorn”. El president provincial ha recordat que "els espais públics han de servir per alguna cosa més que encabir persones: són per fer poble”. El conseller Roger Torrent, per un altre costat, ha dit que projectes com aquest "són una gran notícia a nivell intern, però també de projecció enfora, a nivell turístic. Per això, estem ajudant a complementar aquesta marca turística, aquest pol d'atracció que és la Pobla i el seu entorn".
 

Baró, Torrent i Talarn passejant davant Casa Mauri aquest dimecres. Foto: Diputació de Lleida


El projecte està cofinançat per la Generalitat de Catalunya, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme, amb una aportació de 350.000 euros, una subvenció de la Diputació de Lleida de 108.000€ i la resta de fons propis de l'Ajuntament de la Pobla de Segur.

Roger Torrent visita l’ajuntament poblatà


Aprofitant la seva estada a la localitat poblatana, Roger Torrent ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de la Pobla de Segur, on s'ha reunit amb l’alcalde Marc Baró i on ha signat el Llibre d'Honor. Durant la sessió de treball, l'alcalde li ha explicat els projectes d'urbanització i reparcel·lació del polígon industrial i li ha demanat la col·laboració del Departament d'Empresa i Treball per dur-los a terme.

Baró també ha presentat a Torrent el projecte de turisme en el que s'està treballant per a la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions, que inclou l'adequació de la zona del parc dels Raiers i una via verda i una via ferrata a Collegats, entre altres.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació