Dijous, 18 d'abril de 2024
turisme

La Pobla aposta pel turisme de natura i esports adequant la façana fluvial

El consistori ha demanat una subvenció de tres milions d'euros per tal d'executar el projecte

Redacció La Pobla de Segur | 22 de setembre de 2021 a les 10:30
Vista general de la Pobla de Segur | Arxiu
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha sol·licitat una subvenció a la convocatòria extraordinària de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. El projecte, anomenat La Pobla de Segur: natura i esport. Projecte integral d'adequació de la façana industrial està pressupostat en 3.386.000 euros i té un període d'execució de 2022 a 2024. L'objectiu és dur a terme una millora de tota la façana fluvial del municipi, des de la Pobla de Segur i fins al congost de Collegats.

Aquest projecte pretén convertir la Pobla en un centre de referència del turisme actiu, esportiu i d'ecoturisme del Pirineu, dotant-la dels equipaments necessaris i treballant conjuntament amb els professionals dels esports de muntanya i acompanyant a les empreses en la creació de nous productes turístics que ajudin a desestacionalitzar els períodes d'activitat turística.

Un projecte integral que engloba des de la zona de l'àrea vacacional –al costat de l'estació de tren–, la cua del pantà de Sant Antoni, la zona del parc dels Raiers –al costat de la rotonda del Pont de Claverol– i fins al congost de Collegats. Estan previstes actuacions en els quatre eixos que marquen els Plans de Sostenibilitat Turística: en l'àmbit de la transició verda i sostenible, en la millora de l'eficiència energètica, en la transició digital i en la competitivitat.

Pel que fa a la transició verda, s'ha plantejat una via verda que uneixi el camí de Salàs fins l'àrea de descans de Morreres al congost de Collegats; un punt de recàrrega de bicicletes elèctriques a l'Estació d'Esports i Natura del Pirineu; l'adequació de la zona del Parc dels Raiers, inclòs a la Xarxa Natura 2000, així com dues passarel·les, una sobre el riu Flamisell i una altra sobre el Noguera Pallaresa.

L'eix d'eficiència energètica preveu la instal·lació d'un district heating de caldera de biomassa per donar servei a l'edifici de serveis de l'àrea vacacional i als bungalows turístics, que està previst que l'any que ve puguin ser gestionats per l'ajuntament. També contempla actuacions en l'enllumenat, reg i climatització dels diversos equipaments i serveis inclosos en aquest projecte.

En quant a la transició digital, està prevista la instal·lació d'una web de turisme actiu, una plataforma digital de gestió de bungalows i l'àrea de servei d'autocaravanes. També es preveu oferir cobertura mòbil, wifi i un punt de rescat a la zona de Collegats, així com punts d'alerta per indundacions als dos rius.

Per últim, en l'àmbit de la competitivitat, es preveu adequar la piscina de l'àrea vacacional, crear una pista d'atletisme a la plaça de les Pobles, dotar de vestuaris l'edifici de serveis i col·locar una rampa d'accés, moll flotant i platgeta a la cua del pantà. Així mateix, també es crearà un camp d'eslàlom i rull al riu Noguera Pallaresa.

Un projecte "ambiciós" i "coherent"


L'alcalde de la Pobla, Marc Baró, destaca que "és un projecte ambiciós però alhora molt coherent amb el territori, integral, que pretén compatibilitzar la conservació amb l'ús turístic responsable, en definitiva, que sigui un instrument de desenvolupament local, de creació de llocs de treball i ajudi a posar fre a la pèrdua de població que patim les zones rurals”, segons ha assegurat.

El projecte s'ha desenvolupat gràcies a la implicació tant política com tècnica i el suport de l'empresa DECABA Turisme i Desenvolupament Local, que actualment està treballant en el Pla Estratègic de Turisme de la Pobla de Segur. Els Plans de Sostenibilitat Turística en Destins estan finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació