Dijous, 18 d'abril de 2024
literatura

La Vall Fosca obre les inscripcions de la 6ª edició del Concurs de Microrelats

Un jurat decidirà els tres guanyadors dels premis, que s'entregaran el dissabte 6 d'agost

Redacció Vall Fosca | 12 d'abril de 2022 a les 10:38
Imatge dels premiats en l'anterior edició | CBP
El 6è Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha obert el seu període d’inscripcions. La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, valorarà els escrits inspirats en aquesta zona. Els relats, que han de tenir com escenari principal la Vall Fosca, poden ser com a màxim de 300 paraules i s’han d’entregar abans del 23 de juny a les 14h del migdia.

El veredicte s’anunciarà públicament a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric de Capdella i a la seva pàgina web, mentre que l'acte de lliurament dels premis serà el dissabte 6 d’agost a les 19:30h al Museu Hidroelèctric de Capdella. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll, Meritxell Nus, i Ramon Sistac, decidirà els tres guanyadors, que s'emportaran 600 euros i un trofeu pel primer premi, 400 euros pel segon i 300 pel tercer.

El concurs té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pallarès que comença a 800 metres. El poble més alt, Capdella, a 1.420 metres d’altitud, tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-Estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació