Dimecres, 24 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

El COE convocarà una nova reunió per trobar la «solució definitiva» als Jocs

La comunitat aragonesa planteja que Catalunya i Aragó comparteixin l'esquí alpí, l'esquí de fons, l'acrobàtic i l'snowboard

Redacció Pirineu | 8 d'abril de 2022 a les 11:45
Felipe Faci arribant a la seu del Comitè olímpic Espanyol | ACN
El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha anunciat que convocarà "en els propers dies" una nova reunió per trobar la "solució definitiva" per a la candidatura de Catalunya i l'Aragó per als Jocs Olímpics d'Hivern 2030. El COE ha fet l'anunci després que el conseller d'Educació, Cultura i Esport del govern de l'Aragó, Felipe Faci, hagi entregat al president del comitè, Alejandro Blanco, una nova proposta per a la candidatura. El COE admet que el projecte aragonès "modifica en alguns aspectes" el que va ser presentat, debatut i "acordat" per la Comissió Tècnica creada per treballar la candidatura.


En concret, Faci ha plantejat que les modalitats d'esquí alpí i d'esquí de fons així com l'snowboard i l'esquí acrobàtic es reparteixin amb Catalunya i les acullin les dues autonomies. Segons l'acord subscrit per la Generalitat amb el COE i que l'Aragó no accepta, l'esquí alpí es faria íntegrament a La Molina-Masella i l'esquí acrobàtic i l'snowboard a Baqueira Beret. L'esquí de fons correspon a l'Aragó i es faria a Candanchú.

El govern aragonès, doncs, vol que les dues autonomies comparteixin aquestes modalitats. "Hem presentat una proposta equilibrada, equitativa, que beneficia ambdues parts i garanteix la representació de tot el territori", ha dit el conseller aragonès.

El Govern rebutja fer canvis


Des de la Generalitat, el president Pere Aragonès ha avisat que no està disposat a modificar "de cap manera" el repartiment de les proves. Aragonès defensa l'acord tècnic assolit amb el govern espanyol i el COE i manté que qui s'ha desmarcat és l’Aragó.

L'acord subscrit per la Generalitat, sense l'aval dels aragonesos, estableix que a Catalunya es facin les proves d'esquí alpí, descens i eslàlom (La Molina-Masella), snowboard i freestyle (Baqueira Beret) i l'esquí de muntanya a Boí Taüll. A més l'hoquei gel es disputaria a Barcelona. A l'Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons (Candanchú), patinatge artístic i patinatge de velocitat curta i llarga. Concretament, Saragossa acollirà el patinatge i el cúrling es faria des de Jaca.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació