Dijous, 25 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Lambán veu «condemnats al fracàs» uns Jocs que no tinguin en compte la «importància real» de l'Aragó

Pere Aragonès insisteix que no contempla modificar "de cap manera" les seus de les proves dels Jocs d'Hivern

Redacció Pirineu | 6 d'abril de 2022 a les 10:45
Javier Lambán, en una imatge d'arxiu | ACN
El president de l'Aragó, Javier Lambán, veu "condemnats al fracàs" uns Jocs Olímpics d'Hivern sorgits d'una candidatura "que opti exclusivament per Catalunya" i no tingui en compte "la importància real que ha tenir l'Aragó com a comunitat i pel pes de la qualitat de les seves estacions".

Segons Lambán, "la pilota està al teulat del Comitè Olímpic Espanyol" ja que "ha de decidir si opta per uns Jocs que representin a Espanya i que, per tant, es produeixin en termes d'igualtat entre l'Aragó i Catalunya o bé opta per uns Jocs que siguin pràcticament els Jocs de Catalunya". El govern aragonès presentarà dijous com a molt tard al COE la seva proposta d'acord tècnic amb un repartiment "més equilibrat" de les proves entre ambdós territoris.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit que el Govern no canviarà pas la ubicació de les proves dels Jocs d'Hivern que consten a l'acord amb el COE i la Moncloa. El president ha defensat que el projecte és una "oportunitat" pel país i pel "progrés" del Pirineu, i ha afegit que no té previst reunir-se amb el president d'Aragó, Javier Lambán. El cap del Govern ha insistit que l'acord tècnic i polític entre les parts és "bo", i ha advertit al president d'Aragó que "la manera de fer no és a partir de pressions polítiques".

«Comença la campanya»


Mentrestant, la CUP ha donat per començada la campanya contra la candidatura després que Pere Aragonès signés el decret de convocatòria de les dues consultes al territori. "Pel 'sí' al Pirineu, diem 'no' als Jocs", ha comunicat l'exdiputat de la CUP Pau Juvillà en roda de premsa des del Parlament.

Segons el cupaire a la consulta s'hi confrontaran dos models, un que es basa en "macroprojectes" i l'altre que busca "diversificar i equilibrar territorialment". Davant aquesta dicotomia, ha reclamat al territori que "alci la veu" contra els Jocs. D'altra banda, la presidenta del grup, Dolors Sabater, ha rebutjat les dues consultes: "Mala data, nyap de preguntes i manca total de transparència", ha denunciat.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació