Divendres, 19 d'abril de 2024
carreteres

El Pallars reclama que la Diputació o la Generalitat es facin càrrec de la carretera de Gerri a la Pobleta

La via, propietat de l'Ajuntament de Baix Pallars i altament concorreguda, ha patit aquesta setmana un nou esfondrament

Redacció Baix Pallars | 7 d'abril de 2022 a les 12:20
Imatge del darrer esfondrament que ha patit la carretera | Ajuntament de Baix Pallars
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat per unanimitat una moció de suport als ajuntaments de Baix Pallars i la Torre de Capdella per reclamar a la Diputació de Lleida o a la Generalitat que es facin càrrec de la carretera intercomarcal entre Gerri de la Sal i la Pobleta de Bellveí. D'aquesta manera, juntament amb el Consell del Jussà -que va aprovar la mateixa moció el passat mes de febrer, les dues administracions comarcals pallareses uneixen forces per demanar el canvi de titularitat de la via.


En declaracions a Pallars Digital, l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, explica la dificultat que suposa mantenir la carretera, tot afirmant que no disposen de prous recursos per realitzar-hi grans actuacions. "Hi hem anat fent pedaços", explica. A més, declara que des del gran incendi al municipi ara fa 10 anys, la inestabilitat de la via ha anat a més a causa de la manca d'arbres.

"Són 50 quilòmetres de carretera asfaltada i 20 sense asfaltar", argumenta Sentinella. "Al cap i a la fi, són vies que van cap a nuclis habitats", exposa, "i per on hi passen fins a dos transports escolars, un que va a Sort i l'altre a la Vall Fosca. 

Ara, amb el document signat pels dos consells comarcals i pels dos ajuntaments afectats, Sentinella espera que les administracions pertinents responguin favorablement i puguin ocupar-se d'aquesta carretera problemàtica. Especialment tenint en compte que aquesta setmana ha patit un nou despreniment, que haurà de ser reparat amb recursos propis del consistori baixpallarès. 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació