Dijous, 25 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

El Consell del Jussà demana que la carretera de Gerri a la Pobleta canviï de mans

Durant la sessió el regidor de Castell de Mur, Miquel López (ERC), ha sigut nomenat nou conseller comarcal

Tomàs Garcia Espot Tremp | 23 de febrer de 2022 a les 10:45
El nou conseller comarcal, Miquel López, prometent el càrrec | TGE
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat durant el ple extraordinari d'aquest dimarts reclamar el canvi de titularitat de la carretera entre Gerri de la Sal i la Pobleta de Bellveí. D'aquesta manera, l'ens comarcal ha volgut donar suport als ajuntaments de Baix Pallars i la Torre de Capdella perquè aquesta infraestructura passi a mans de la Diputació de Lleida o la Generalitat per tal d'assegurar-ne el seu futur. En aquest sentit, el manifest -que va ser aprovat per unanimitat- considera aquesta carretera com un eix principal per a combatre el despoblament.

Segons el president del consell, Josep Maria Mullol, els ajuntaments de muntanya acostumen a tenir al seu càrrec molts quilòmetres d’accés a nuclis a causa de la dispersió territorial, però, per contra, no disposen d’un finançament que els permeti fer-ne un bon manteniment. Per aquest motiu, es considera que la única fórmula per evitar la degradació d'aquestes vies i que això no comporti el despoblament dels nuclis, és la de cedir la titularitat d’aquestes carreteres a un organisme superior que hi pugui destinar els recursos que realment es necessiten.

Per altra banda, el ple també va donar llum verda a l'informe tècnic contra la MAT del Pallars presentat pel consell comarcal i conjuntament amb els ajuntaments de Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà i Tremp. Un informe que ja s'havia presentat a l'Estat durant el passat mes de novembre, però que va rebre al·legacions per part de l'empresa Forestalia.

Durant la sessió, a més, el regidor d'Esquerra Republicana (ERC) de Castell de Mur, Miquel López Berga, va ser nomenat nou conseller comarcal en substitució de la regidora de Sarroca de Bellera, Marta Moyes. López va expressar la seva satisfacció pel nomenament, així com per l'oportunitat que suposa treballar per la comarca i el municipi. De fet, amb la incorporació del jove conseller, el municipi de Castell de Mur tindrà dos consellers comarcals per primer cop en la seva història.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació