Dijous, 25 d'abril de 2024
medi ambient

Acció Climàtica inverteix 530.000 euros en la millora i ampliació del Centre de Treball La Conca

L'equipament, situat a la capital del Pallars Jussà, està gestionat per Forestal Catalana

Redacció Tremp | 28 de març de 2022 a les 12:30
Un moment de la visita d'avui al Centre de Treball La Conca | Acció Climàtica
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural invertirà 530.000 euros en un projecte de millora i ampliació del Centre de Treball La Conca, gestionat per Forestal Catalana a Tremp. L'han visitat el secretari d'Agenda Rural, Oriol Anson, i la directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, acompanyats del conseller delegat de Forestal Catalana, Gabriel Esquius.

Així, el projecte Millora de l’eficiència energètica, la instal·lació d’un centre educatiu sobre gestió forestal i natura, i la producció de pellet per a aprofitar el subproducte del cribratge de l'estella per a consum propi al planter de la Conca i Millora de les Instal·lacions de producció d'estella al Centre Logístic de Tremp té com a finalitat transformar el centre actual en un espai més eficient i adequat, respectuós amb el medi ambient on els principis d’economia circular siguin els fils conductors de l’activitat, i es pugui desenvolupar una tasca pedagògica pràctica per a visitants del centre.

Per aquest motiu, es durà a terme tot una seguit d’actuacions, com ara l'adequació de la instal·lació elèctrica del planter de la Conca per a donar cabuda a les noves instal·lacions; la millora de les instal·lacions de producció d’estella, així com la instal·lació de línia d’estellat i distribució d’estella. Per altra banda, s'instal·larà una línia de pel·letitzat semindustrial per a aprofitar el subproducte del cribatge de l’estella per a consum propi al planter de la Conca i també es dotarà l'espai d'una bàscula per a camions.

Així mateix, es construïrà l'anomenada Aula de Natura. Un espai té com a objectiu donar suport al centre educatiu sobre gestió forestal i natura, que estarà integrada en l’entorn, i que s'utilitzarà per a l’explicació sobre bioenginyeria. Val a dir que el Centre de Treball La Conca de Tremp és un dels més importants de Forestal Catalana, on conflueixen totes les àrees de treball: el planter de la Conca, el centre logístic de biomassa, i el nucli zoològic.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació