Dimecres, 24 d'abril de 2024
desplegament territorial

Tremp acollirà les delegacions de Salut i Educació a l'Alt Pirineu i Aran

La seu de Drets Socials a la demarcació, com ja s'havia anunciat, s'ubicarà a Sort a partir d'aquest any

Redacció La Seu d'Urgell | 24 de març de 2022 a les 12:00
En total, el Pirineu tindrà fins a vuit noves delegacions del Govern | Govern
El Govern ha donat el tret de sortida al desplegament dels serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran. En una roda de premsa conjunta a la Seu d'Urgell, el vicepresident Jordi Puigneró i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han anunciat que el Pallars acollirà tres de les vuit delegacions que l'executiu català implementarà a la demarcació pirinenca durant els pròxims dos anys.

Dues d'elles, les de Salut i Educació, s'ubicaran a la ciutat de Tremp, mentre que la delegació de la conselleria de Drets Socials, com ja s'havia anunciat, tindrà la seva seu a la capital del Pallars Sobirà. No seran, però, els únics departaments desplegats al Pirineu: la Seu d'Urgell acollirà les delegacions de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori i la d'Acció Climàtica. Puicerdà, per la seva banda, serà la seu de les d'Economia i Empresa i Treball, mentre que Pont de Suert acollirà la del departament de Cultura.

Pel que fa als terminis d'aquesta distribució territorial, el Govern informa que les delegacions d'Educació i Drets Socials arribaran al Pallars "en els pròxims mesos", mentre que la de Salut podria desplegar-se a la capital del Jussà entre finals d'aquest any i al llarg del 2023. Quant a les ubicacions de les futures seus, està previst que la d'Educació se situi provisionalment a la tercera planta de l'Ajuntament de Tremp, a la plaça de la Creu.

La delegació de Salut, per la seva banda, s'ubicaria a la mateixa seu de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran de la ciutat, a la Plaça Capdevila, mentre que els edificis del Consell Comarcal del Pallars Sobirà podrien acollir la representació de Drets Socials a Sort. Així i tot, l'executiu encara està estudiant altres dependències "més adients" per aquest cas.

Un desplegament "llargament reivindicat"


En declaracions a Pallars Digital l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha expressat la seva satisfacció per l'anunci del Govern, tot afirmant que el desplegament és un fet "llargament reivindicat per la gent del Pirineu". Cases celebra que l'executiu hagi "posat fil a l'agulla" en aquest sentit i perquè que Salut, que ja està afincada a Tremp a través de la seu de la regió sanitària, es deplegarà en la seva totalitat a la capital del Pallars Jussà.

Preguntada per si aquest desplegament podria influir positivament en les opcions de Tremp per ser la seu del grau en Infermeria de la Universitat de Lleida, l'alcadessa ha declarat que "no hi té massa relació". Tanmateix, afirma que sempre que han parlat d'aquesta possibilitat, han reinvindicat que Tremp és el "centre neuràlgic" del Pirineu en matèria de salut.

 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació