16 d'abril de 2024
tren de la pobla

Arriba a Lleida el tercer comboi del tren de la Pobla

Ferrocarrils de la Generalitat preveu que la nova unitat entri en servei a finals de maig

Redacció Lleida | 23 de març de 2022 a les 08:34
El nou comboi a l'estació del Pla de Vilanoveta de Lleida | FGC
El tercer comboi del tren de la Pobla ha arribat aquest dimarts a l'estació del Pla de Vilanoveta de Lleida, gairebé dues setmanes més tard del que estava previst. Des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han començat a composar el comboi i a fer-ne l'assemblatge, i la setmana que ve la nova unitat es traslladarà del Pla de Vilanoveta a Balaguer, des d'on començarà el període de proves d'un mes i mig entre aquesta estació i la de la Pobla de Segur.

Ferrocarrils preveu que a finals de maig ja pugui entrar en servei. El nou comboi, que és el mateix model que els altres dos que ja operen a la línia, també construïts per Stadler, permetrà no haver d’implementar un servei substitutori en autobús en cas d’avaria o de revisió d’un dels dos combois amb què compta actualment la línia Lleida-la Pobla.

El nou tren -arribat des de València, on l’empresa constructora Stadler té una seu- es va adjudicar l’any 2019 per 6,4 milions d’euros i inicialment havia d’arribar l’any 2019. Després es va ajornar a l’any passat, però la seva estrena es va tornar a posposar, ja que en aquest cas moltes de les peces es van cedir al comboi que es va avariar el març de l’any passat després de xocar contra unes roques a Àger.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació