Dijous, 25 d'abril de 2024
tren de la Pobla

El tercer tren de la Pobla arribarà el juny del 2019

FGC invertirà sis milions d'euros per adquirir un altre comboi per la línia Lleida-La Pobla

Pallars Digital 28 de setembre de 2017 a les 10:28
El nou comboi serà igual que els dos trens que ja circulen per la línia | Àlvar Llobet
La línia de tren Lleida-la Pobla comptarà amb un tercer comboi a partir del juny del 2019. Així ho ha aprovat el consell d'administració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que ha donat llum verda a la inversió de sis milions d'euros. El nou comboi serà igual que els dos trens que ja circulen per la línia. 

L'augment d'usuaris del tren que uneix la Pobla de Segur amb Lleida ha portat l'empresa a ampliar la flota de trens. En el període de gener a juny d'aquest any, 91.969 usuaris han fet ús del servei de transport. Aquesta xifra suposa un augment del 200% -61.329 persones més- que en el sis primers mesos de l'any passat. 

Amb una longitud aproximada de 50 metres, els trens de la línia Lleida –la Pobla tenen una capacitat màxima de 201 viatgers cadascun -104 dels quals asseguts. El Departament de Territori i Sostenibilitat va invertir 9,4 milions en l'adquisició dels dos nous trens, a més de les actuacions que s'han realitzat en les estacions de la línia, d'uns 1,5 milions d'euros, per millorar la megafonia, l'atenció al client i procurar un accés adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació