Dijous, 25 d'abril de 2024
cultura

Tornen les jornades «Enraonem de la Terreta»

L'edició d'enguany serà un homenatge a l'etnòleg Ramon Violant i Simorra i comptarà, entre d'altres, amb l'escriptor pallarès Pep Coll

Redacció Sapeira | 18 de març de 2022 a les 14:30
Imatge de la 5a edició de les jornades | Fem Terreta
Després d’anul·lar-se les jornades del 2020 i d’ajornar les de 2021, l’associació Fem Terreta reprèn les jornades Fem Terreta amb una sisena edició que girarà entorn de la figura de l'etnòleg Ramon Violant i Simorra. Amb el títol El passat com a projecte de futur, les jornades d'enguany comptaran amb l’escriptor Pep Coll, l’activista cultural Ferran Rella, l’historiador Ignasi Ros i amb el professor de medicina Lluís Colomés.

Les xerrades tindran lloc aquest dissabte 19 de març a la Casa Nova de Sapeira, i començaran amb la benvinguda i presentació del president de l'Associació pel Patrimoni de la Terreta-Fem Terreta, Aureli Barrull. Pep Coll donarà el tret de sortida a les 16:10h amb la xerrada El sastre que va cosir el Pirineu, mentre que mitja hora després, l'historiador i editor de l'obra de Violant i Simorra, Ignasi Ros, parlarà dels treballs de l'etnòleg nascut a Sarroca de Bellera l'any 1903.

Després d'una pausa per berenar, a les 17:45h serà el torn per a Lluís Colomés, que oferirà la xerrada Aproximació a l'etnografia de la Terreta, mentre que Ferran Rella serà l'encarregat de cloure les jornades amb El Consell Cultural de les Valls d'Àneu: singularitat d'un territori pirinenc a través de la cultura.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació