Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus

Els contagis al Pallars tornen a pujar després de Carnestoltes

El Pallars Sobirà ha registrat una quarantena de casos més, mentre que al Jussà la incidència es manté estable

Tomàs Garcia Espot Pallars | 10 de març de 2022 a les 12:45
Test d'Antigen Ràpid en una carpa de Salut | ICS

Els efectes de Carnestoltes s'han fet notar al Pallars durant els darrers set dies. Després de setmanes amb la incidència de la Covid-19 a la baixa, les comarques pallareses han vist com els contagis han tornat a augmentar. Així, el nombre de positius supera de nou els 100 casos, i se situa ara en 129, 77 dels quals s'han notificat al Jussà i 52 al Sobirà.

Mentre que a la primera comarca l'evolució dels casos ha sigut més estable, la incidència al Pallars Sobirà ha sigut més notòria. Així, mentre fa set dies només s’hi van notificar 12 positius, entre el 28 i el 7 de febrer se n'ha registrat una quarantena més. Un fet que, al mateix temps, ha fet disparar el risc de rebrot fins més enllà dels 3.000 punts, mentre que la velocitat de transmissió (Rt) no només ha superat el llindar de l'1, sinó que se situa ara en 3,04

Pel que fa al Pallars Jussà, tot i que la incidència és menor, el risc de rebrot ha pujat prop de 100 punts, i ara és de 1.367, mentre que la Rt, que, com en el cas del Sobirà es trobava per sota de l'1 fa set dies, ara torna a escalar per sobre d'aquest llindar. Novament, el municipi amb més incidència continua sent Tremp, amb 62 casos, seguida per l'altra capital pallaresa, Sort, que n'acumula 23. Pel que fa la resta de municipis, molts no superen els 10 casos, mentre que 11 de moment estan lliures de Covid-19.

 Consulta amb més detall l’evolució i les dades de la pandèmia



 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació