Dissabte, 20 d'abril de 2024
municipis

La consellera Vilagrà anuncia la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis

L'òrgan permetrà la Generalitat tenir una interlocució permanent amb els municipis rurals o petits en tots els temes que els afecten

Redacció Catalunya | 4 de març de 2022 a les 10:49
Laura Vilagrà reunida amb entitats municipalistes | Govern
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha anunciat aquesta setmana la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis, un òrgan que permetrà la Generalitat tenir una "interlocució permanent amb els municipis rurals o petits" en tots els temes que els concerneixen, especialment, en tots aquells de participació del Govern.

L’anunci s’ha fet després de la trobada que Vilagrà ha mantingut a Clariana del Cardener, al Solsonès, amb el col·lectiu Eines de Repoblament Rural. L’anunci s’ha fet també amb la presència de l’Associació de Micropobles de Catalun, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

La consellera ha assegurat que el Govern "ha assumit la responsabilitat de treballar perquè el repte de l’equilibri territorial sigui una realitat", un compromís, assegura, que "està duent a terme amb la connivència i la col·laboració d’entitats municipalistes". La consellera ha afirmat que "només ens en sortirem si aprofitem totes aquestes sinèrgies i totes les propostes".

En aquest context, ha apuntat que la primera obligació del Govern és establir el marc institucional de relació amb els municipis amb menys habitants i per això la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis, un òrgan consultiu creat amb un Decret de Presidència el 2003 però que no s’havia posat en marxa encara.

Vilagrà també ha anunciat que el Departament de la Presidència, a través de la secretaria de Governs Locals, ha iniciat els treballs de redacció i debat de l’Estatut de Micropobles amb la col·laboració dels col·lectius i associacions dels municipis rurals. "Ens marquem com a objectiu haver-lo aprovat el més aviat possible", ha assenyalat.

 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació