Dimarts, 23 d'abril de 2024
crisi d'ucraïna

Primeres accions al Pallars per recollir ajuda humanitària per als refugiats ucraïnesos

Grups de residents originaris d’Ucraïna, ajuntaments i entitats posen en marxa campanyes per recollir aliments i material de primera necessitat

Tomàs Garcia Espot Pallars | 3 de març de 2022 a les 11:30
Imatge d'una de les recollides de béns per als refugiats de guerra | Cedida
El Pallars s'ha començat a mobilitzar per solidaritzar-se amb els refugiats de la guerra d'Ucraïna. Diversos particulars originaris del país, ajuntaments i entitats pallareses han iniciat diverses recollides d'ajuda humanitària en diferents punts de les dues comarques. Per exemple, per iniciativa del Cafè Modern d'Isona s'han habilitat dos llocs de recollida a la seva seu de la cooperativa Alba Jussà a Tremp i al propi Cafè per deixar-hi productes com sacs de dormir, medicaments o aliments en conserva durant tota la setmana.

També han sorgit iniciatives particulars de persones procedents d'Ucraïna, com en el cas de Tremp, on una família ha habilitat el seu domicili com a centre de recollida d'aliments o roba per enviar-los directament i de manera segura a aquelles persones que estan patint de primera mà les conseqüències de la invasió russa.

Per altra banda, ajuntaments com el de la Pobla de Segur també han engegat iniciatives semblants. Així, en supermercats del municipi com Dia, Bon Àrea, Plus Fresc o Caprabo s'hi podran dur aliments en conserva, així com vaixelles d'un sol ús, mentre que l'Associació de Dones de la Pobla ha habilitat el seu local com a lloc de recollida de roba, mantes i coixins. Pel que fa als medicaments, la Farmàcia Solduga podrà rebre entre divendres i dissabte detergent o productes d'higiene personal, entre d'altres.

Altres poblacions com Rialp també s’han mobilitzat. En aquest cas, el material i els aliments es poden portar a la farmàcia.


 Notícia en constant actualització

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació