Divendres, 19 d'abril de 2024
biblioteca de sort

La Generalitat inicia la segona fase de les obres de la biblioteca comarcal de Sort

Els treballs s'allargaran vuit mesos i suposaran una inversió de més de 550.000 euros

Redacció Sort | 28 de febrer de 2022 a les 08:45
Edifici de la nova biblioteca de Sort | ACN
Sort ha donat aquest divendres el tret de sortida a la segona fase del projecte de construcció de la biblioteca central comarcal del municipi. Els treballs consistiran en la remodelació interior de l’edifici i la finalització dels exteriors, mentre que també es faran les instal·lacions necessàries per al correcte funcionament de l’equipament.

Els espais destinats a comunicacions verticals, serveis higiènics i magatzems se situaran vora el mur de contenció deixant lliures d’envans les entrades de llum existents a façana per tal d’aprofitar al màxim l’entrada de llum solar. La circulació principal serà la longitudinal-central i paral·lela al costat llarg de l’edifici. Vora l’àrea-hall d'accés es situaran les escales i ascensor que vincula les dues plantes de l’edifici.

La ubicació estudiada pel mobiliari i les prestatgeries també ha procurat deixar el més lliure possible l’espai i les visuals tant de planta baixa com de planta primera. Paral·lelament, s’empraran dos paviments diferenciats per tal de delimitar zones i usos i significar els principals àmbits d’estada. Així mateix, a la planta baixa s’ubicarà el fons general de la biblioteca, amb la zona infantil, l’àrea de diaris i revistes, la de música i imatge, i una sala de treball i silenci. A la planta primera hi haurà la sala polivalent i el despatx de direcció associat amb el fons documental.

L’equipament es podrà utilitzar per plantes de manera totalment independent. La primera planta té el seu propi accés des de l’exterior i l’accés a la aala Polivalent des de l’interior tindrà portes amb pany als paraments vidriats de separació. D’aquesta manera la sala polivalent es podrà utilitzar de manera independent de la resta de l’edifici.

Els promotors de l’obra -que tindrà un termini d'execució de vuit mesos- són el Departament de Cultura, l’Ajuntament de Sort i l'empresa Incasòl, i suposarà una inversió de 552.230 euros. La primera fase dels treballs va finalitzar el desembre del 2020 i va tenir un cost de 282.494,68 euros finançats pel Departament de Cultura amb les aportacions establertes en el conveni signat per aquest Departament, l'aleshores Departament de Territori i Sostenibilitat i Incasòl. L'edifici de la biblioteca es va construir adaptant-lo a una estructura preexistent tot potenciant visualment el castell, icona del municipi.

Un projecte «molt esperat»


Així qualificava l'obra l'alcalde de Sort, Baldo Farré, durant el darrer ple municipal, quan es va aprovar el pressupost per aquest any. Uns comptes en què, precisament, la inversió més destacada és la de l'execució d'aquesta segona fase de la biblioteca. En aquest sentit, Farré tambe va subratllar la importància de l'equipament "no només per al municipi, sinó també per a tota la comarca".



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació