Divendres, 19 d'abril de 2024
ajuntament de sort

Sort aprova un pressupost de més de 3 milions d'euros per al 2022

El proper dia 25 de febrer se signarà la segona fase de les obres de la Biblioteca Pública

Redacció Sort | 18 de febrer de 2022 a les 11:45
Façana principal de la nova biblooteca de Sort | Ajuntament de Sort
Sort ha aprovat aquest dijous durant el ple municipal un pressupost de més de 3 milions d'euros per al 2022. Uns comptes, que segons explica l'equip de govern, recuperen una certa normalitat prepandèmica per les diverses inversions que s'han reincorporat. Com a exemple, s'han tornat afegir les despeses relatives al Carnestoltes o la festa major, i s'han incorporat els ingressos provinents de la central hidroelèctrica, que ronden els 100.000 euros.

La inversió més destacada que contemplen els comptes és l'execució de la segona fase de les obres de la Biblioteca Pública, la qual se signarà el proper 25 de febrer. L'alcalde de Sort, Baldo Farré, ha destacat la importància de les obres, atès que serviran per tancar un projecte "molt esperat" i que "mereix no només el municipi sinó també tota la comarca". Pel que fa als terminis, l'ajuntament espera poder finalitzar els treballs abans de que acabi l'any i que l'equipament obri el més aviat possible.

Per altra banda, els comptes d'enguany també recullen partides per al Festival Senderi, les obres d'adequació de la part exterior del castell, així com la primera fase de l'skate park. A més, també es finalitzaran alguns treballs pendents a la central hidroelèctrica perquè sigui plenament operativa i s'abordarà la nova fase del canvi de l'enllumenat en diversos pobles del municipi, iniciada durant el mes de desembre.

Respecte a les nombroses obres que es duran a terme a Sort, l'alcalde ha anunciat que serà un any "difícil", però que s'ha d'encarar amb "il·lusió" tot i el gran volum de feina. En aquest sentit, ha demanat "paciència" i "empatia" als veïns per les molèsties que les diferents obres puguin causar, però ha assegurat que aquestes situaran Sort "una mica més a prop del lloc que es mereix".

Imma Gallardo fa efectiva la seva renúncia com a regidora


Posteriorment, durant el ple extrarodinari, la regidora de Junts, Imma Gallardo, ha fet efectiva la seva renúncia com a edil, tal com va avançar ahir Pallars Digital. Gallardo ha expressat la seva emoció i ha reiterat que la seva renúncia respon a motius personals. La ja exregidora ha afirmat que s'ha sentit "molt honorada" de representar l'ajuntament i la comarca i per haver millorat la vida dels habitants de la capital del Sobirà. 

Així mateix, Gallardo ha declarat que estar a l'ajuntament és un "aprenentatge dur", però ha valorat molt positivament el treball fet amb la resta de grups del consistori. Un fet, assegura, que "demostra que es pot fer política més enllà de les sigles i dels partits".



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació