Divendres, 19 d'abril de 2024
cultura

La instal·lació d'un ascensor donarà un ús complet i més accessible a l’Alfolí de Gerri

L'Ajuntament de Baix Pallars i l'empresa Incasòl n'han iniciat la seva instal·lació, que estarà llesta en quatre mesos

Redacció Gerri de la Sal | 26 de febrer de 2022 a les 09:50
Façana exterior de l'Alfolí de Gerri de la Sal | Incasòl
L'Ajuntament de Baix Pallars i l'empresa Incasòl han donat el tret de sortida aquest divendres a la instal·lació d'un ascensor a l'Alfolí de Gerri de la Sal. Un edifici que actualment acull el Museu de la Sal en les seves dues primeres plantes, i que amb aquest equipament serà més accessible i podrà tenir més usos.

En declaracions a Pallars Digital, l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, ha expressat la satisfacció del consistori, tot afirmant que la obra era "molt necessària". Al tractar-se d'un edifici gran, de tres plantes, i al haver-hi escales, amb la instal·lació de l'ascensor -que tindrà capacitat per a sis persones i un recorregut de 15 metres- podrà ser utilitzat per gent gran i amb persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, Sentinella explica que el recorregut del museu serà "més complet", ja que a la primera planta també hi ha una part expositiva.
 
Per tot plegat, l'alcaldessa explica que un cop finalitzats els treballs, que tenen un termini de quatre mesos, "la idea és anar acabant de tenir tot l'Alfolí arreglat i preparat per poder fer una inauguració com es mereix", assegura. Per a Sentinella, es tracta d'unes "instal·lacions úniques" que seran "una oportunitat per a Gerri, el municipi i la comarca per a fer-hi molts projectes". En total, les obres tindran un cost de més de 103.400 euros, dels quals prop de 88.000 corresponen a la Generalitat i 15.635 al consistori baixpallarès.

L'Alfolí o la Casa de la Sal és la principal construcció d'ús no religiós de la comarca del Pallars Sobirà i està situada a la part més alta de la vila, a la plaça del Mercadal. Gran part de l'edifici estava destinat a als processos d'emmagatzematge, assecatge, envasament, comercialització i distribució de la sal però la segona planta tenia una funció més social i cultural amb un teatre, l'escola i les dependències dels mestres.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació