Dissabte, 20 d'abril de 2024
tren de la pobla

El tercer comboi del tren de la Pobla arribarà en dos setmanes

Després de passar un període de proves, FGC preveu que es pugui posar en funcionament a finals de maig

Jordi Ubach Llorens La Pobla de Segur | 23 de febrer de 2022 a les 09:56
Imatge de l’interior d’un comboi del tren de la Pobla | FGC
El tercer comboi del tren de la Pobla arribarà com a molt tard el 10 de març i entrarà en funcionament a finals del mes de maig. Així ho han confirmat a Pallars Digital fonts de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), gestora de la línia, que han explicat que aquesta nova unitat de tren permetrà no haver d’implementar un servei substitutori en autobús en cas d’avaria o de revisió d’un dels dos combois amb què compta actualment la línia Lleida-la Pobla.

Segons ha avançat Segre i ha detallat FGC a aquest diari, aquest comboi és exactament el mateix model que els dos que ja hi ha en funcionament i que es van estrenar l'any 2016. Malgrat la incorporació d’aquest tercer comboi, el servei de tren no variarà, i es mantindran les freqüències actuals. 

El tren ha d’arribar d’aquí a dos setmanes de València, on l’empresa constructora Stadler té una seu. Un cop arribi, s’iniciarà un període de proves, que es preveu que s’allargui aproximadament un mes i mig, i que consisteix en una sèrie de circulacions per certificar que el comboi circula amb seguretat. Aquest és un requisit indispensable per a poder iniciar el servei al públic.

Aquest tercer comboi, que es va adjudicar l’any 2019 per 6,4 milions d’euros, havia d’arribar inicialment l’any 2019. Després es va ajornar a l’any passat, però la seva estrena es va tornar a posposar, ja que en aquest cas moltes de les peces es van cedir al comboi que es va avariar el març de l’any passat després de xocar contra unes roques a Àger.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació