Dimecres, 24 d'abril de 2024
carreteres

Mencui reclama que s'asfalti la carretera per tenir un accés digne

L'Ajuntament de Soriguera ha demanat ajuda a la Generalitat i la Diputació per reparar la infraestrucura, l'única del Pallars Sobirà que encara és de terra

Redacció Mencui | 22 de febrer de 2022 a les 10:45
Imatge de la pista de terra d'accés al nucli | ACN
El poble de Mencui, al municipi de Soriguera, és l'únic del Pallars Sobirà que encara té una carretera d'accés sense asfaltar, de terra. Una pista que fa uns 30 anys es va construir gràcies a la venda de fusta de bosc al poble, però que des d'aleshores no s'ha renovat. En aquest sentit, tant els veïns com l'Ajuntament de Soriguera reclamen que aquesta carretera plena de sots s'asfalti, atès que facilitaria que més gent s'instal·lés al poble i evitaria que els 12 habitants que hi resideixen marxessin.

De fet, Josep Maria Nus, veí de Mencui, explica que actualment hi ha 12 cases a la venda i que una carretera asfaltada facilitaria l'arribada de compradors, que fins ara, i després de sis quilòmetres de pista forestal, es fan enrere. Per aquest motiu, el consistori ha demanat ajuda a la Diputació de Lleida i la Generalitat per fer front a la renovació de la infraestructura.

El motiu, tal com explica l'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, és que el pressupost municipal és d'uns 700.000 euros per als 14 nuclis de població, mentre que asfaltar la carretera suposaria una inversió de més 400.000. Fondevilla afirma que no tenir la pista asfaltada provoca que molts serveis no puguin arribar al poble, com ara els camions d'escombraries o els repartidors de missatgeria.

A més, a Mencui -situat a 1.256 metres d'altitud- transitar-hi durant l'hivern tampoc és gens fàcil, ja que la feina les màquines llevaneu en aquesta pista de terra és difícil. Per altra banda, Josep Maria Nus explica que ja està cansat de reparar punxades de les rodes del cotxe i altres avaries pel mal estat de la carretera i vol una solució definitiva.

Nus ha apuntat que arribar la carretera asfaltada fins al poble els possibilitaria també de disposar d'una bona connexió a la xarxa elèctrica. Ara hi arriba poca potencia de llum, insuficient per tots els veïns i l'empresa elèctrica, afirma, no ho vol solucionar mentre tinguin aquest accés al poble.



Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació