Dijous, 25 d'abril de 2024
patrimoni

El Consell del Jussà programa noves sortides per descobrir el patrimoni pallarès

La mina Eureka de la Vall Fosca i l'itinerari de naturalístic de Pessonada a Herba-savina són alguns dels indrets que es podran descobrir durant el mes de març

Redacció 21 de febrer de 2022 a les 10:14
Imatge del poble de Castell-estaó, on es podrà visitar l'antiga mina d'urani | Marc Campeny
Després de la bona acollida de les sortides de gener i febrer, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha proposat noves visites guiades que posen en valor elements patrimonials de la comarca menys coneguts. La iniciativa segueix la línia impulsada amb les operacions cofinançades amb fons FEDER per al foment del Patrimoni natural d’interès turístic al Pallars Jussà.

Sota el títol La força de l’àtom, el diumenge 13 de març es podrà conèixer el projecte de la mina Eureka a Castell-estaó acompanyats del geòleg Jordi Panisello de l’empresa Eureka SGN. La visita explica com el fervor nuclear va arribar fins a la Vall fosca a principis dels anys 60. Durant l’itinerari que recorre les antigues instal·acions s’explicarà la història d’aquest emplaçament únic i del seu jaciment d’urani.

A la segona sortida -prevista per al 27 de març- l’Albert Cereza de Salvatgines guiarà un itinerari de natura de Pessonada fins a Herba-savina. Aquesta activitat permetrà als visitants conèixer la fauna i flora dels espectaculars penya-segats i boscos del poble abandonat de la Reserva de Boumort.

Està previst que es facin dues sortides mensuals amb l’objectiu de difondre llocs poc coneguts entre turistes i locals i impulsar així propostes d’oci mitjançant l’acompanyament de guies professionals vinculats a propostes que posen en valor el patrimoni de la nostra comarca. Altres propostes que inclou el programa són les visites a les trinxeres d’Orcau o el jaciment de San Martí de les Tombetes, entre altres.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació