Divendres, 26 d'abril de 2024
incendi

Un foc a Montardit de Dalt crema 8.200 metres quadrats de vegetació

El d’aquest dijous és el cinquè incendi declarat durant aquest any al Pallars

Redacció Montardit de Dalt | 18 de febrer de 2022 a les 10:00
L'incendi s'ha donat per extingit cap a dos quarts de vuit del vespre | Bombers
Un incendi a Montardit de Dalt ha cremat aquest dijous 8.200 metres quadrats de vegetació al costat de la carretera LV-5222. En el foc, declarat quan passaven pocs minuts de les 16h de la tarda, hi han treballat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat. També s'hi han desplaçat dos avions de vigilància i atac (AVA) i el Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF).

Una hora i mitja més tard, els efectius desplegats a la zona van poder estabilitzar el flanc esquerre de l'incendi, mentre set dotacions terrestres i també efectius dels mitjans aeris treballaven per tancar el dret, aleshores encara actiu. Quan faltaven pocs minuts per a les 19h del vespre, el foc es va donar per controlat, tot i que els agents continuaven remullant els diversos punts calents del perímetre de l’incendi. Mitja hora després, cap a les 19:30h, l'incendi es donava per extingit, moment en què els Bombers retiraven el dispositiu de la zona.

Cinc incendis en un mes i mig


Fins a dia d'avui, el Pallars ha registrat fins a cinc incendis des de l'inici d'any. Una situació preocupant tenint en compte el nivell de sequera actual i la manca de pluges durant aquest hivern. De fet, estudis recents demostren que, a causa del canvi climàtic, els mesos d'hivern també són propensos als incendis, concretament els de vegetació, com ha sigut el cas d'aquests primers focs de l'any al Pallars.


 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació