Dijous, 18 d'abril de 2024
igualtat

El Pallars Jussà aprova el primer pla de polítiques de gènere i LGBTI

L'objectiu del consell comarcal és seguir avançant en el compromís de promoure les polítiques públiques d'igualtat i la garantia de drets de tothom

Redacció Tremp | 18 de febrer de 2022 a les 08:32
Membres del Consell del Jussà amb les tècniques de l'àrea d'Igualtat | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat el primer pla de polítiques de gènere i LGBTI de la comarca. L'objectiu de l'ens comarcal és seguir avançant en el compromís de promoure les polítiques públiques en matèria d'igualtat i la garantia de drets de totes les persones en les diferents esferes de la vida.

El pla, elaborat des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones i el Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI a l'àrea d'igualtat del consell, s'ha realitzat tenint en compte la doble perspectiva "LGBTI i dona". En definitiva, afirmen des de l'ens, una "àmplia mirada transversal" en la qual es basen les actuals polítiques de gènere, tot i que mantenint i respectant les diferències entre ambdós col·lectius.

Els sis eixos d'intervenció que inclou són les polítiques de gènere i la diversitat sexo-afectiva, l'acció contra les violències masclistes i la lgtbifòbia, la visualització social i política, el treball i usos del temps, la coeducació i transmissió valors igualitaris i l'àmbit de la salut i els esports.

El president del Jussà, Josep Maria Mullol, ha comentat que "el que fet d'haver aprovat el pla per unanimitat deixa palès que al Pallars Jussà existeix un compromís real cap a la igualtat efectiva i la voluntat de seguir treballant per eliminar els biaixos de discriminació encara existents en la societat".

Des de l'àrea d'igualtat també es fa incís en què les polítiques de gènere no són exclusives de l'àrea competent i els serveis que en formen part, fet pel qual el document ja integra la perspectiva de gènere en les actuals polítiques, serveis i actuacions que es desenvolupen en tots els departaments del consell, tant a nivell intern com en la seva relació amb els usuaris. El pla, doncs, suposa la unió del que hauria estat el 5è pla de polítiques de Dones del Consell i el primer pla en matèria LGBTI a la comarca.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació