Divendres, 26 d'abril de 2024
canvi climàtic

Pallars Actiu analitza l’impacte del canvi climàtic en els cultius del Pallars

Mentre que al Pallars Sobirà s’obriran oportunitats per a introduir nous conreus, el Pallars Jussà pot patir complicacions

Redacció Pallars | 10 de febrer de 2022 a les 09:47

Els dies 3 i 4 de febrer van tenir lloc a Sort i Tremp, respectivament, les jornades de presentació de la segona fase de l’estudi de cultius ecològics Escenaris socioeconòmics i càlcul de la potencialitat productiva de cultius, impulsat per Pallars Actiu.

Les jornades, que van comptar amb una trentena d’assistents, han estat la continuació de la presentació de la primera fase de l’estudi, el passat juny de 2021, i que ha estat finançat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i executat per part de les empreses Raiels i Espigall. La presentació d’aquesta segona fase, a càrrec de Jordi Puig de l'Espigall, anava especialment adreçada a aquells agricultors i ramaders que s’han plantejat introduir-se en el món del cultiu ecològic, el conreu de nous cultius o la diversificació de la seva activitat.

L’estudi presenta un anàlisi detallat de sis varietats de cultius diferents i la seva potencialitat productiva a través de tres escenaris diferents, en funció de l’afectació del canvi climàtic en l’augment de temperatures i la major escassetat de pluges: mentre que al Pallars Sobirà s’obriran oportunitats per a introduir nous conreus que s’adaptaran a les noves condicions climàtiques, el Pallars Jussà pot patir complicacions relacionades amb el dèficit hídric i una baixada de la producció.

No obstant, l’estudi mostra l’impacte positiu que la introducció dels cultius ecològics tindria en la terra, així com el rèdit econòmic que pot facilitar. Tot plegat, obra noves finestres al sector primari, juntament amb altres aspectes que es van plantejar com a possibles solucions com la diversificació de cultius.


 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació