1 de 10
agricultura

​Un 39% dels agricultors del Pallars Jussà ja fan producció de cereal ecològic

Segons un estudi encarregat per Pallars Actiu, els pagesos més joves són els més receptius a canviar de model

Pla de detall de la presentació de l'estudi sobre cultius ecològics al Pallars Jussà | ACN
per Redacció, 8 de juny de 2021 a les 09:43 |
Un estudi sobre cultius ecològics al Pallars Jussà ha revelat que el 39% d'agricultors ja fan, en alguna mesura, producció ecològica. Del total de pagesos entrevistats, 11 ja cultiven cereal o farratge ecològic mentre 17 segueixen amb el model productiu convencional. Aquest estudi, encarregat per Pallars Actiu, persegueix un canvi de model cap a una producció més viable econòmicament però també adaptada al consum i al canvi climàtic, amb terres més sostenibles.

Segons es desprèn d’aquest estudi, la barrera més important dels pagesos a l'hora d'apostar per un canvi de model és l'edat. Així, els agricultors més joves es mostren interessats pels cultius ecològics, mentre que els més grans ja es troben "segurs" amb la producció actual. La seguretat actual en la producció i la comercialització són les principals reticències per fer el canvi. Cert desconeixement per part del sector també frena fer el canvi a l'ecològica, segons ha explicat Judith Pardo, de l'empresa Raiels, encarregada de l'estudi.


Eva Fiter, gerent de Pallars Actiu, ha explicat que s'ha promogut la jornada per la importància que té el sector primari al Pallars. Fiter ha explicat que aquest estudi forma part d'una primera fase, que ha servit com a diagnosi del sector, però ha avançat que hi haurà una segona fase que buscarà detectar els millors cultius ecològics que es poden conrear al Pallars per tal de treure'n més rendiment.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació