16 d'abril de 2024
talarn music experience

Joan Rovira dona el tret de sortida al Talarn Music Experience 2022

Conversem amb el cantautor ebrenc en motiu de la seva visita, aquest divendres, a Lo Quiosc de Talarn

Redacció Lo Quiosc | 9 de febrer de 2022 a les 09:14
Imatge promocional de Joan Rovira | Arxiu
El cantautor ebrenc Joan Rovira serà l’encarregat aquest divendres d’inaugurar el Talarn Music Experience 2022, festival que recupera els concerts acústics mensuals dos anys després de la irrupció de la pandèmia. Rovira portarà una selecció de les millors cançons del seu repertori a l’espai natural-musical Lo Quiosc de Talarn. El festival ha programat enguany un total de 16 concerts de febrer fins a desembre.

Joan Rovira s’ha convertit en un dels cantautors catalans de referència. Guanyador del premi Artista revelació l’any 2016 i Millor disc d’autor l’any 2018, serà l’encarregat d’obrir els Els Acústics del TME amb un format íntim i proper. Ideal per presentar l’univers emocional i d’històries vitals tan particular de l’artista. Tanta expectació ha aixecat la seva visita que les entrades ja fa dies que estan exhaurides.

Entre els noms que passaran enguany per l’establiment pallarès hi destaquen Stay Homas, Albert Pla o Suu, que actuaran al certamen d’estiu, així com Roger Mas, Le Nais, Lavanda, Agnès Algueró o David Busquets. Un any més, Pallars Digital és el mitjà oficial del festival.

ENTREVISTA A JOAN ROVIRA


A poc més de 48 hores per la seva actuació en territori pallarès, Pallars Digital conversa amb Joan Rovira per conèixer de primera mà què ens espera de la seva visita al Pallars.

Què ens portaràs divendres a Lo Quiosc?

Faré un concert acústic amb els meus millors temes. La dinàmica de quan toco sol és començar i que el públic em vagi proposant aquelles cançons meves que més els hi agradi. M'agrada que cada concert sigui diferent i això ho marca molt el mateix públic.

Com ha influït la pandèmia en la teva carrera artística? Creus que el malson s'acaba?

Sembla que cada cop estem veient més la llum. No ha estat gens fàcil. Han estat dos anys de patiment professional malgrat que ara la cosa es va obrint poc a poc. Tinc moltes esperances que aquest proper estiu hi hagin tants concerts com sempre.

No és la primera vegada que actues al Pallars. Com t’hi trobes quan hi vens?

M'agrada molt vindre i disfrutar del vostre paisatge, tan diferent al del Delta de l'Ebre, que és d'on sóc jo. M'emociona sentir la gent cantar les meves cançons i pensar que la meva música arriba a gent de tot arreu. A part, la proximitat dialectal que tenen les Terres de l'Ebre amb les Terres de Lleida... és meravellós.

Per què és tan complicat actuar en territoris allunyats de la gran capital, com és el nostre?

Molts cops, el que ens arriba de la ciutat és allò més conegut o mediàtic. Sovint, a les programadores i programadors els costa apostar per projectes nous o desconeguts. Això, suposo que és normal, però es deixen de contractar molt artistes "poc coneguts" per aquest fet. De vegades, potser una recerca per part de qui programa ajudaria a oferir actuacions diferents i que no toquessin sempre les i els mateixos.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació