Divendres, 19 d'abril de 2024
Dis la teva!

Miquel Verdeny Tohà, «in memoriam»

Article de la regidora de Compromís per Tremp, Sílvia Romero

Redacció Pallars | 24 de gener de 2022 a les 19:18
Sílvia Romero, en imatge d'arxiu | ACN
Senyor director,

Vull evocar la figura política i personal de Miquel Verdeny Tohà, que va ser alcalde de Tremp durant 10 anys (1983-1991 i 2003-2005) i diputat provincial, entre altres càrrecs públics, sota les sigles de Convergència Democràtica de Catalunya i de Gent Convergent pel municipi de Tremp. Economista i empresari, formava part d’una generació que va haver de lluitar per sortir endavant i construir una nova societat, al Pirineu, lluny dels centres de decisió política i econòmica.

Des de l’Ajuntament, va treballar perquè Tremp exercís un paper referent de capital del Pallars Jussà en tots els sentits, tenia un model de ciutat i de país. Va entendre que l’Alcaldia s’havia d’exercir escoltant la gent i fent una gestió propera als ciutadans. En els darrers temps, preocupat per la pèrdua de pes específic, de demografia i d’activitat econòmica i comercial de Tremp va donar suport a la candidatura de Compromís per Tremp que vaig encapçalar. Des de la discrepància política i ideològica ens va demostrar que l’acció municipal és servei públic i interès general, i que sol estar per damunt de partits i d’ideologies.

Miquel Verdeny ha sigut un home coherent i fidel als seus principis, elegant i generós, obert a col·laborar en la millora de la vida dels ciutadans, des de dins i des de fora de la política. Sit tibi terra levis.

Sílvia Romero Galera
Regidora de Compromís per Tremp i diputada al Parlament pel PSC

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació