16 d'abril de 2024
patrimoni

Alós busca recursos per reparar el pont romànic abans de l'estiu

L'estructura del segle XI ha quedat malmesa i la seva estabilitat perilla amb la propera arribada del desgel

Tomàs Garcia Espot Alós | 21 de gener de 2022 a les 08:45
Estat actual del pont, pel qual es prohibeix el pas | Lionel Pla
L'Entitat Municipal Descentralitzada d’Isil i Alós ha començat a buscar recursos per reparar el seu històric pont romànic del segle XI, després que darrerament aquest patís una esllavissada. De fet, l'estructura ja va haver de ser tancada a la circulació durant el mes de desembre, mentre que fa tres anys ja s'havia actuat per reparar la volta del pont.

Ara, però, el temps juga en contra del pont i de la seva integritat, ja que d'aquí uns mesos el desgel i la crescuda del riu Noguera Pallaresa poden provocar que el dany sigui encara més greu. En aquest sentit, l'entitat municipal ja ha redactat un informe i buscara empara en les institucions perquè l'estructura es pugui reforçar.

En aquest sentit, el president de l'EMD d’Isil i Alós, Guillem Esteban, ha explicat a Pallars Digital que l'Ajuntament d'Alt Àneu -municipi al que pertany l'EMD- ja s'ha posat en contacte amb el Departament de Cultura per tal de demanar els corresponents ajuts, així com amb el director del Parc Natural de l'Alt Pirineu. La idea -explica Esteban- és que amb aquests ajuts, juntament amb una partida del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), el pont pugui està raparat abans de l'estiu.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació