Divendres, 19 d'abril de 2024
memòria històrica

Memorial Democràtic destina prop de 10.000 euros a projectes pallaresos sobre la Guerra Civil

La Presó Museu de Sort o el refugi antiaeri de la central de Talarn són alguns dels equipaments beneficiats

Redacció Pallars | 17 de gener de 2022 a les 12:44
Façana de la Presó Museu Camí de la Llibertat | Ajuntament de Sort
Memorial Democràtic destinarà un total de 9.173 euros a projectes que recuperen i divulguen la memòria sobre la Guerra Civil al Pallars. Així consta en la llista de subvencions feta pública per aquest organisme, que ha decidit atorgar-ne a cinc projectes concebuts des de les comarques pallareses.

Una de les subvencions -dotada amb 2.720 euros- anirà destinada a l'Ajuntament de Sort per tal de realitzar treballs de millora a la Presó Museu Camí de la Llibertat, com també per renovar la seva pròpia pàgina web. També hi figura una subvenció de 2.356 euros per al Consell Cultural de les Valls d'Àneu per a l'edició del llibre Prat de Fuster. Antropologia de l'aproximació i el record, que parla sobre l'afusellament de deu veïns d'Isavarre, enterrats en una fossa a Sorpe.

Per altra banda, al Pallars Jussà, Memorial Democràtic també destinarà 2.167 euros a l'Ajuntament de Talarn per a la museïtzació del refugi antiaeri de la seva central hidroelèctrica, mentre que el consell comarcal rebrà més de 1.600 euros per al projecte La memòria dels altres escenaris de la guerrala vida de la població civil a la vora del front. Finalment, l'organisme també ha resolt atorgar 252 euros a l'Associació Terra Roia per a la difusió i divulgació de sales de la Guerra Civil al Museu de Camins, a la Vall de Siarb.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació