Divendres, 26 d'abril de 2024

Sense caramels, amb distància o cita prèvia: així arribaran els Reis d’Orient al Pallars

Tremp i la Pobla mantenen les cavalcades, mentre que en poblacions com Sort o Esterri d’Àneu s’ha optat per actes sense moviment per evitar aglomeracions

Jordi Ubach Llorens Pallars | 5 de gener de 2022 a les 10:34
Reis amb cita prèvia a Tremp durant la cavalcada de 2021 | Ajuntament de Tremp
Els Reis Mags d’Orient arriben aquest dimecres al Pallars per fer les delícies dels més petits de casa, que ja fa dies que esperen neguitosos i il·lusionats aquest moment tan màgic. Ho faran, com l’any passat, amb mesures. Entre aquestes, la obligatorietat de dur mascareta, no només els Reis, sinó també els patges, ajudants i espectadors de més de sis anys. 
 
Amb aquest escenari i amb la sisena onada en plena expansió, els municipis pallaresos han hagut d'adaptar els seus actes. A Tremp, per segon any consecutiu, Ses Majestats arribaran amb els patges reials damunt les seves flamants carrosses. La comitiva reial començarà la cavalcada a les 18h a l’avinguda Pirineus, i realitzaran un trajecte que acabarà al pavelló del Casal, on els infants podran saludar als tres Reis amb cita prèvia. A la capital del Pallars Jussà també s’ha reduït el nombre de patges ajudants per evitar contactes i s’ha escurçat el temps de durada de l’activitat.

Sort, s’ha optat per fer un acte estàtic, i Melcior, Gaspar i Baltasar atendran els nens a la plaça Major. S’hi accedirà des de la pujada del General Moragues i se sortirà pel carrer Major, i cada 15 minuts entraran grups de 20 persones. L’Ajuntament de Sort, per contra de Tremp, ha informat que no cal fer reserva prèvia per a poder assistir a l’acte, que començarà a les 17:30h i que s’allargarà fins les 20h del vespre. El que sí serà obligatori, com a tot arreu, és l’ús de la mascareta durant tota l’activitat. 

A la Pobla de Segur, en canvi, s’ha decidit realitzar una rua sense aturades, parlaments ni recepció, amb inici i final a l’avinguda de l'Estació. Així, les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers de la població però sense parades ni davant de l’església ni a l’ajuntament. Els nens i nenes que vulguin saludar-los, podran fer-ho des del carrer, però el consistori recorda la importància d’evitar les aglomeracions de persones. 

A Isona, l’acte que tradicionalment se celebrava a l’església, s’ha traslladat al poliesportiu per garantir les distàncies entre persones i evitar aglomeracions. L’arribada de Ses Majestats està prevista a les 17h, i la rebuda de la mainada i l'entrega de regals al pavelló tindrà lloc a partir de les 17:30h. 

Com en el municipi isonenc, en altres indrets del Pallars com Esterri d’Àneu, la Vall Fosca o Rialp, la rebuda dels Reis Mags d’Orient serà també estàtica. A la capital aneuenca, per exemple, s’ha anul·lat la tradicional cavalcada i s’ha optat per una rebuda al recinte firal a les 18:15h. A la Vall Fosca l’acte es farà a la Plana de Mont-ros, davant de l’escola, a les 18h. La circulació serà en un únic sentit: s’accedirà per l’entrada nord de la Plana i se sortirà pel sud. Per últim, a Rialp la rebuda començarà a les 18:30h a la plaça de Tornall, tot i que prèviament els infants podran esperar els Reis d’Orient al pont de Sant Antoni.

Salut demana també no participar ni assistir a les cavalcades a les persones que presentin símptomes de Covid-19, les que hagin donat positiu o estiguin pendents del resultat, ni les que estan obligades a fer quarantena per ser contacte estret. Per tal de fer una activitat segura, en la majoria d’indrets enguany no es llençaran caramels des de les carrosses.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació