Dijous, 18 d'abril de 2024
mines

L'Ajuntament de Baix Pallars s'oposa a l'explotació minera a la zona i demana conèixer l'impacte ambiental

L'associació de veïns Lo Pedrís ha presentat un recurs d'alçada a l'atorgament d'un permís a l'empresa Cobalt Rock SL

Redacció Baix Pallars | 18 de novembre de 2021 a les 09:10
Imatge dels aiguamolls de Peramea | Lo Pedrís
L'Ajuntament de Baix Pallars també ha alçat la veu contra el projecte d'investigació minera que l'empresa Cobalt Rock SL vol dur a terme a la zona entre Peramea i Bretui. La segona tinent d'alcaldia, Carlota Canut, ha manifestat que volen conèixer la valoració d'impacte ambiental i la documentació que acredita que no hi ha aquest impacte. Així mateix, Canut ha lamentat que no s'hagi tingut en compte la veu del territori.

Tal com va avançar Pallars Digital, l'associació de veïns Lo Pedrís ha presentat un recurs d'alçada contra l'atorgament del permís a l'empresa Cobalt Rock SL, i al qual s’hi han adherit l'associació Marques de Pastor, Lo Vent de Port, l'Associació Propietaris Salins de Gerri, SIGMADOT i SOS Pirineu. 

De fet, el consistori també ha presentat un recurs d'alçada i un seguit d'al·legacions argumentades pel Geoparc Orígens, atès que el municipi forma part d'aquest espai. La investigació minera es vol dur a terme a la zona d'aiguamolls pròxima a Peramea, un punt de parada d'espècies migratòries d'ocells.

En aquest sentit, els veïns temen que l'investigació minera pugui causar un fort impacte ambiental i que hi hagi filtracions a l'aigua de boca d'alguns pobles, així com a la font d'aigua salada de Gerri o a l'estany de Montcortès. Des de l'associació Lo Pedrís, doncs, han iniciat una campanya informativa per fer saber als veïns el projecte i el permís atorga a l'empresa minera.
 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació