Divendres, 19 d'abril de 2024
judici

La Fiscalia manté els 13 anys i mig de presó per al presumpte maltractador de Tremp

La dona afirma que l'home la controlava, colpejava i insultava constantment i que en una ocasió la va violar

Redacció Lleida | 11 de novembre de 2021 a les 08:44
Imatge de l'acusat a la sala de l'Audiència de Lleida durant el judici | ACN
La Fiscalia manté la petició de 13 anys i mig de presó per a l'acusat de maltractar la seva parella a Tremp. La dona no es va presentar al judici el 14 d'octubre, però aquest dimecres ha explicat que l'home la controlava, colpejava i amenaçava constantment quan s'enfadava i que, el 23 de setembre de 2019, la va violar. L’home, en la seva declaració, va negar els fets i la va culpar a ella d'haver-lo agredit. Els informes mèdics, però, recullen que només ella presentava lesions.

El ministeri públic dona credibilitat a la dona i sol·licita per a l'acusat dos anys i mig per un delicte de violència física i psíquica habitual amb l'agreujant d'haver-se comès al domicili, 10 anys per agressió sexual amb l'agreujant de parentesc i un any per maltractament familiar.

La dona ha declarat que de manera regular -fins al setembre de 2019- l'acusat, de 28 anys, quan s'enfadava, la colpejava, l'empentava, l'insultava i l'acusava d'arribar tard perquè es veia amb un altre. A més, ha afegit, l'home li exigia el compliment d'uns horaris i li deia amb qui podia o no quedar i quina roba es podia o no posar.

En la declaració que l'acusat va fer a l'octubre, en canvi, l'home va negar haver colpejat mai la dona ni haver-la escridassat ni controlat. Va explicar que el 28 de setembre de 2019 la va veure en un bar asseguda a sobre de les cames d'un altre home i que s'hi va acostar per demanar-li explicacions però que després va marxar cap a casa i li va posar les maletes al carrer. Assegurava que va ser ella que, en arribar a casa, va colpejar la porta i quan ell va obrir se li va tirar a sobre, el va tirar a terra i va agafar un ganivet, així que ell, va dir, es va amagar al lavabo i va trucar al 112.

La dona, en canvi, aquest dimecres ha declarat que aquell dia es van barallar perquè l'home la va començar a insultar i ha reconegut que va agafar un ganivet però "per por" i "per defensar-se". Ha negat, en canvi, haver amenaçat l'home i ha dit que va ser ell qui la va colpejar. Els Mossos van declarar a l'octubre que quan van arribar es van trobar l'acusat al carrer, i no tancat en cap habitació com ell va declarar- i van explicar que van trobar la casa molt desendreçada amb objectes per terra i roba de dona per les escales.

A més, van explicar que l'acusat en cap moment els va dir que la dona l'hagués amenaçat amb un ganivet. Per tot això, la Fiscalia creu que l'acusat menteix i dona credibilitat a la versió de la dona. L'home té antecedents ja que al febrer de 2017 va ser condemnat per un delicte de violència en l'àmbit familiar a 36 dies de treballs en benefici de la comunitat que no ha complert.

A més de la pena de presó, la Fiscalia també demana que es prohibeixi l'home comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la dona durant set anys quan surti de la presó, que se li prohibeixi la tinença d'armes durant tres anys i que se li imposin sis anys de llibertat vigilada quan l'home surti de la presó.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació