Dimecres, 24 d'abril de 2024
Comunicació

El pallarès Jordi Creus guanya el Premi Nacional de Comunicació amb la revista «Sàpiens»

La Generalitat també reconeix la periodista Júlia Otero, els programes "Crims" i "Polònia", a banda de la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona

Tomàs Garcia Espot Tremp | 3 de novembre de 2021 a les 08:26
Jordi Creus, editor de la revista «Sàpiens» | Adrià Costa
La revista Sàpiens, editada pel periodista pallarès i trempolí Jordi Creus, president de la cooperativa Som*, ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Comunicació 2021 que atorga la Generalitat. Així ho va comunicar ahir la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després de la decisió de l'executiu català. 

La revista Sàpiens, que complirà dues dècades l'any vinent, no és, però, la primera publicació que rep un guardó sota el lideratge de Jordi Creus. Durant els seus 25 anys de vida, Creus també va estar estretament vinculat a la revista pallaresa Lo Raier, de la qual en va ser fundador, director i redactor. 
 
Lo Raier, que a dia d'avui és la publicació pallaresa més longeva (1982-2007), va rebre el Premi Humbert Torres l'any 1984 per un article del salassenc Sisco Farràs; l'any 1986 va ser reconeguda com la millor publicació de la premsa comarcal de Ponent; el Premi Tassis Torrent el 1987 com a millor publicació de la premsa comarcal, i finalment el Premi Nacional de Periodisme 1990.

La Generalitat també ha reconegut la periodista Júlia Otero i la plataforma Filmin, que s'ha anat convertint, amb el pas dels anys, en una de les referències en cinema independent dins la multitud de plataformes existents. En el camp de la ràdio, el programa Crims, que també rebrà l'Ondas, serà guardonat en la seva categoria, i en televisió el premi se l'endú Polònia, produït per Minoria Absoluta i que s'emet cada dijous a TV3. La Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona serà guardonada amb una menció d'honor en els premis d'enguany.

La Generalitat també ha premiat les campanyes del Sistema de Salut de Catalunya durant la primera onada de la Covid-19, en la categoria de Publicitat, i Cugat Mèdia ha rebut el guardó en la categoria de Comunicació de Proximitat.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació