Dissabte, 20 d'abril de 2024
educació

El Pallars, entre les comarques amb més població amb estudis superiors

El Sobirà se situa en la segona posició d'aquest rànquing amb un 46,5%, seguida pel Jussà amb un 41,7%

Redacció Pallars | 27 d'octubre de 2021 a les 11:50
Estudiants universitaris | ACN
El Pallars Sobirà i Jussà són dues de les comarques catalanes amb més població amb estudis superiors. Així ho evidencia una mostra publicada recentment per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) sobre el nivell d'estudis de la població de 2019. En aquest rànquing, doncs, les comarques pallareses assoleixen posicions ben destacades: en segon lloc, per darrere del Barcelonès, hi ha el Sobirà, amb un 46,7% de la població amb estudis superiors, seguit pel Jussà, amb un 41,7%.

Una altra xifra destacada és que en conjunt, les dones pallareses d'entre 25 i 64 anys tenen un percentatge d'estudis superiors molt major que els homes pallaresos de la mateixes edats. En dades reals, això es tradueix en gairebé la meitat de la població femenina pallaresa (49,75%), enfront de la població masculina, que no arriba al 40%. 

Per altra banda, i a tall de curiositat, els municipis pallaresos amb més població amb estudis superiors són la Torre de Capdella (60,2%) al Pallars Jussà i Alt Àneu (57,3%) al Sobirà. En contrapartida, els termes municipals amb el menor percentage són Sort, amb un 42%, i Isona i Conca Dellà amb un 36,6%. Els estudis superiors inclouen els cicles formatius de grau superior i els ensenyaments universitaris.

 

Altres notícies que et poden interessar

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació