Dijous, 18 d'abril de 2024
alta tensió

El Consell Comarcal del Jussà aprova una moció contra la nova MAT

El ple considera que la comarca ja ha fet amb "escreix" la seva aportació de pas de línies elèctriques

Redacció Pallars Jussà | 27 d'octubre de 2021 a les 08:30
Els tres grups comarcals han aprovat la moció per unanimitat | CCPJ
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà d'aquest dimarts ha mostrat el seu rebuig a línia de molt alta tensió (MAT) projectada per l'empresa Forestalia. La moció ha estat aprovada per unanimitat dels grups d'ERC, Junts i de Candidatura de Progrés (PSC), seguint el posicionament dels alcaldes i de l’alcaldessa dels quatre municipis afectats

L'ens comarcal considera que el traçat és "totalment inadequat per les afectacions mediambientals, la proximitat a nuclis de població, així com a diversos elements patrimonials". A més, considera que la comarca "ja ha fet amb escreix la seva aportació de pas de línies elèctriques" i creu que és "un dels territoris amb major producció d’energia renovable, concretament, d’energia elèctrica d’origen hidràulic".

De fet, en la darrera sessió del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà, el mateix consell comarcal va oferir el seu suport logístic als municipis de Tremp, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Isona i Conca Dellà per tal de dur a terme les al·legacions conjuntes contra el projecte de Forestalia. Al mateix temps, aquesta empresa va oferir compensacions econòmiques als alcaldes afectats a canvi del seu posicionament favorable. Una oferta verbal, recordem, que ja van rebutjar.

S’adquirirà una nova deixalleria mòbil


Durant el ple també s’ha aprovat una modificació de pressupost que permetrà la contractació de fins a sis persones en situació d’atur per a fer tasques de suport als municipis. També s’adquirirà una segona deixalleria mòbil per augmentar la itinerància pels pobles de la comarca, així com una màquina de gran tonatge per a l’extensió i aixafament de residus a l’abocador, valorada en 400.000 euros.

Entre altres temes tractats en l’ordre del dia, també s’ha aprovat la taxa de recollida de residus per a l’any 2022. El rebut dels domicilis pallaresos serà de 112,10 euros/any, el que suposa un increment d’un euro al mes. No obstant, el Pallars Jussà continua sent una de les comarques amb la taxa més baixa de la demarcació de Lleida.

Constante Aranda, nou conseller comarcal


En la sessió plenària del consell, a més, es va incorporar el nou conseller comarcal del grup de Junts, Constante Aranda, en substitució d'Anna Ritz, que va dimitir de tots els seus càrrecs el passat mes de juny. A banda de ser alcalde d'Isona i Conca Dellà de 2011 a 2019, Aranda va ostentar el càrrec de president del consell entre els anys 2015 i 2019.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació