Dissabte, 20 d'abril de 2024
ramaderia

Esterri d'Àneu torna a celebrar la fira de Santa Teresa amb força públic

La mostra ha acollit de nou la subhasta de vaques i de cavalls pirinencs

Tomàs Garcia Espot Esterri d'Àneu | 19 d'octubre de 2021 a les 12:24
Diumenge els cavalls van ser els protagonistes d'una jornada multitudinària | Ajuntament d'Esterri d'Àneu
Esterri d'Àneu ha pogut tornar a celebrar aquest passat cap de setmana la fira ramadera de Santa Teresa després d'haver de cancel·lar-la durant el 2020. L'afluència de públic als diferents actes del certamen ha estat força notable i ha deixat enrere aquells dies d'aforaments limitats a causa de la pandèmia.

En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, ha mostrat la seva satisfacció per la gran quantitat de persones que han assistit a la fira. "El dia va acompanyar moltíssim i la gent en tenia moltes ganes", ha afirmat. Ticó ha assenyalat, a més, la "gran importància" que aquest esdeveniment té per al poble, per al sector ramader de la zona i per als joves, que són "el futur de la nostra comarca".
 

La subhasta i el concurs de vaca bruna va aplegar unes 1.500 persones. Foto: Ajuntament


La jornada de dissabte es va dedicar a la vaca bruna, la raça típica del Pirineu, a través d'una subhasta i d'un concurs, on hi van assistir unes 1.500 persones. Diumenge l'afluència va ser encara major -d'unes 2.500 persones-, i el protagonisme va ser per als cavalls pirinencs, que van ser escrutats pels membres del jurat del concurs. A banda del bestiar, també hi ha hagut lloc per a les típiques parades de fira, aproximadament una trentena, amb productes agroalimentaris i de tipus artesanal.

El certamen, organitzat conjuntament entre l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, així com les associacions ramaderes del Pallars Sobirà, ha esdevingut durant els darrers anys en un atractiu turístic important a la comarca, de la mateixa manera que la Fira de la Pobleta de Bellveí ho és al Pallars Jussà.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació