Divendres, 26 d'abril de 2024
medi ambient

Les Jornades sobre recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes presenten una trentena d'investigacions

El president del Parc ha explicat que aquest any s'ha optat per potenciar la interacció entre els diferents científics

Redacció Espot | 15 d'octubre de 2021 a les 11:29
Imatge d'una de les sessions de les jornades | ACN
Les XII Jornades sobre recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes han posat de manifest que durant la pandèmia la recerca científica no s'ha aturat i s'ha mostrat més necessària i útil que mai. Josep Enric Llebot, president del Parc Nacional, ha explicat que aquest any s'ha optat per potenciar la interacció entre els diferents equips de recerca amb dues sortides de camp per presentar in situ els resultats dels treballs.

Llebot ha dit que el volum de recerca que es fa al Parc és "modest" però ha remarcat que la que s'hi fa és de "gran vàlua" per la seva trajectòria. Les jornades van començar el passat dimecres a Espot i s’han perllongat fins aquest mateix divendres. Durant aquests tres dies s'han presentat una trentena de recerques.

Pel president Llebot els estudis que fa molts anys que estudien un determinat aspecte dins el Parc i la seva evolució permet internacionalitzar aquesta recerca. Llebot ha destacat també que les recerques que es porten a terme en l'àmbit del Parc Nacional no solament afectin aspectes naturalistes com un dels punts favorables dels treballs que s'hi està desenvolupant.

Algunes de les recerques que s'han presentat durant les Jornades són els factors que afecten els canvis de temperatura de l'aigua dels estanys del Parc; la flora dels estanys del Pirineu 30 anys després; el seguiment de les poblacions de muixirecs i el projecte Starlight, entre d’altres.
 

Altres notícies que et poden interessar


​​ ​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació